Насловна Друштво Општински одбор ПДП-а Фоча обиљежио 22 године од оснивања

Општински одбор ПДП-а Фоча обиљежио 22 године од оснивања

4.6 C
Foča

Општински одбор  Партије демократског прогреса Фоча, јавном трибином у Градском позоришту, обиљежио је 22 године од оснивања странке у овом граду.

Одбор ове странке у Фочи основан је 11. децембра 1999. године. У тадашњем ПДП-у окупили су се људи који се нису свраствали ни у један од тада два актуена политичка блока, патриотски окупљен око СДС-а и демократски окупљен око СНСД-а, рекао је Новица Ивановић први предсједник Општинског одбора ПДП-а у Фочи: „Окупили смо људе који нису били ни у једном од ова два блока, јер смо сматрали да треба да понудимо нешто ново, а то је економски патриотизам. Та 1999. година била је можда и једна од најтежих година после рата до данас, тада је у Фочи привреда стала, сва предузећа су престала да раде,  „на чекању“ је било 1800 радника а на евиденцији Бироа за запошљавање било је више од 1600 људи. Нешто се морало радити и то је био разлог оснивања ПДП-а у Фочи и мислим да смо у политику унијели нове елементе. Борили смо се за мир, стабилност и економски патриотизам“, рекао је Ивановић.

Посљедњих мјесеци ПДП-у у Фочи прилазе млади и образовани људи, а враћају се и стари кадрови док странка  тренутно проводи унутарстраначке изборе у свим мјесним одборима на подручју Фоче, каже предсједник фочанског ПДП-а Зоран Мандић: „Ускоро ћемо донијети план активности за идућу годину. Тренутно проводимо изборе у мјесним одборима, којих има 12 на подручју општине, и то нам је прилика да имамо непосреднији контакт са грађанима. То је један од начина  наше кампње у коју крећемо почетком наредне године. ПДП-у се се вратили стари истакнути чланови, остала је једна млађа генерација а свакодневно имамо интересовање младих образованих људи за укључивање у нашу странку. То је спој младости и искуства“, рекао је Мандић.  

Општински одбор ПДП-а у Фочи, након успона и падова, сада је стабилан, са много вриједних и честитих људи, рекао је предсједник ПДП- Бранислав Бореновић. „ Иза нас су дуге 22 године дјеловања ПДП-а. Одбор у Фочи био је један од наших најјачих одбора. Уз кратке прекиде, доласком на чело одбора Зорана Мандића, освједоченог борца против криминала и корупције,  стабилизовали смо стање. Фоча је увијек била расадник паметних, квалитетних и вриједних људи и битно нам је да овде имамо јак одбор. Важно је да у Изборној јединици број девет направимо што бољи резултат, изборимо директни мандат за НС РС, како би и Фоча, када побједимо и саставимо народну Владу, имала мјесто у тој Влади јер то заиста заслужује“, рекао је Бореновић.

Нагласио је да Партија демократског прогреса свакодневно расте што ће, како тврди, довести до побједничког резултата на Општим изборима наредне године. „Треба нам промјена власти, јер се већ дуги низ година у Републици Српској а и у Босни и Херцеговини вртимо око политичких криза, праћених тензијама, конфликтима и сукобима. Мислим да нам то није потребно и да нам треба такмичење у знању, привлачењу инвестиција, борби за веће плате и пензије. Народ у Српској је уморан од сукоба и огорчен што се не дешава ништа што би побољшало квалитет живота у овој земљи. Због тога, трудимо се да са квалитетним људима креирамо добре политике и да побједимо на Општим изборима у трци за предсједника Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ, али и да имамо већину у Народној скупштини Републике Српске.

Сабору ПДП-а Фоча обратили су се  чланови Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић и Љубиша Крунић, генерални секретар ПДП-а Мира Пекић, те народни посланик из Клуба СДС-а у НС РС Небојша Вукановић.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...