Насловна Спорт ОШК „9. Јануар“ – трећи пут омладински шампиони Српске

ОШК „9. Јануар“ – трећи пут омладински шампиони Српске

8.3 C
Foča

Фочански шахисти поново су се окитили медаљама, а овај пут успјех су остварили у Првој лиги РС за сениоре, жене и омладинце, које је одржано у Дворовима код Бијељине.

 Омладинци ОШК „9.јануар“ из Фоче, трећи пут су постали шампиони Српске. Другу екипу фочанских шахиста чинили су кадети који су заузели 6.мјесто и којима је ово било одлично искуство за предстојеће турнире.

Појединачно, најуспјешнији су били Бојан Максимовић из ОШК „Скакач“ из Бања Луке, Миљана Голубовић из фочанског шаховског клуба и Павле Брчкало из ОШК „Гамбит“ из Пала. Ана Шакотић из ОШК „9.јануар“ и Слободан Пишталовић из ШК „Светозар Глигорић“ из Бијељине били су најбољи на четвртој табли.

Поред Миљане и Ане, шампионску екипу из Фоче су чинили Вељко Малиш, Никола Мрковић и Марко Ивановић.

У конкуренцији жена учествовале су три екипе, а прво мјесто припало је екипи ШК “Светозар Глигорић” из Бијељине испред ОШК “9. јануар” из Фоче и друге екипе ШК “Рудар” из Приједора.

Појединачно, најуспјешније су биле: Софија Мимић ОШК “9. јануар”, Јасна Шакотић, ШК “Светозар Глигорић” и Анастасија Станкић, ШК “Светозар Глигорић”. Све су оствариле максималан учинак – по двије побједе у исто толико партија.

Чланови ОШК “9. јануар” настављају своје активности. Директно из Дворова, Софија Мимић отпутовала је у Сплит на Међународно финале “Плазма СИМ игара”, а у септембру је, као и Миљану Голиубовић, очекује до сада најзначајнији испит у досадашњој каријери – Првенство свијета за младе у Мамаји у Румунији.

            Првенство је отворио предсједник Шаховског савеза РС, Александар Ковач, који је изразио задовољство резултатима младих шахиста Српске на Кадетском првенству БиХ и пожелио им успјех на Свјетском првенству које ће се сљедеће године одржати у Требињу.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...