Насловна Друштво Повећан износ студентских стипендија

Повећан износ студентских стипендија

11.6 C
Foča

Општина Фоча у академској 2020/2021. години стипендираће 173 редовна  студента који су испунили услове конкурса расписаног у децембру прошле године. Износ за исплату студентских  стипендија износи  170.000 КМ.

Потписивање уговора са стипендистима почело је данас за студенте првих, других  и трећих година студија у два различита термина,  а све у циљу поштовања епидемиолошких мјера.  

Износ стипендије за студенте првих година факултета повећан је за десет марака у односу на прошлогодишњу стипендију па сада износи 90 марака. За студентски стандард овај износ није занемарљив, кажу Дејан Радовић студент Медицинског факултета у Фочи.

-Веома ће ми значити у будућем периоду. Моћи ћу себи да приуштим неке ствари које нисам могао у средњој школи, рекао је Дејан Радовић.

– Надам се да ће стипендија  подмирити трошкове Студентског дома или покрити неке друге ситнице, каже  Анђела Радовић која студира енглески и кинески језик и књижевност.

Појединачни износ стипендије, зависно од године студија, је од 90 до 110 КМ мјесечно. Стипендије ће добити студенти са најмањом просјечном оцјеном 7,50, дјеца погинулих бораца и раатних војних инвалида, студенти без једног или оба родитеља, корисници социјалне помоћи, студенти чија су оба родитеља незапослена и студенти из вишечланих породица.  

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да ће од ове године локална управа за Дан опоштине -9. мај, наградити најбоље студенте и ђаке генерације, а на улазу у град биће постављен билборд са њиховим сликама и поруком „Понос Фоче“.

-Након дужег периода кренули смо са повећањем стипендија  за одређени износ, колико нам могућности дозвољавају. Желим да нагласим да општина Фоча стипендира готово све категорије студената и наставићемо са тим акцијама. Оно што је новост за Дан општине наградићемо најбоље студенте и ђаке генерације. На улазу у град на билборду истаћи ћемо њихове слике са натписом „Понос Фоче“,  јер они то заиста и јесу, рекао је начелник Вукадиновић.  

Уговоре о стипендирању сутра ће потписати студенти четвртих, петих и шестих година студија.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.