Насловна Друштво Повећан износ студентских стипендија

Повећан износ студентских стипендија

11.6 C
Foča

Општина Фоча у академској 2020/2021. години стипендираће 173 редовна  студента који су испунили услове конкурса расписаног у децембру прошле године. Износ за исплату студентских  стипендија износи  170.000 КМ.

Потписивање уговора са стипендистима почело је данас за студенте првих, других  и трећих година студија у два различита термина,  а све у циљу поштовања епидемиолошких мјера.  

Износ стипендије за студенте првих година факултета повећан је за десет марака у односу на прошлогодишњу стипендију па сада износи 90 марака. За студентски стандард овај износ није занемарљив, кажу Дејан Радовић студент Медицинског факултета у Фочи.

-Веома ће ми значити у будућем периоду. Моћи ћу себи да приуштим неке ствари које нисам могао у средњој школи, рекао је Дејан Радовић.

– Надам се да ће стипендија  подмирити трошкове Студентског дома или покрити неке друге ситнице, каже  Анђела Радовић која студира енглески и кинески језик и књижевност.

Појединачни износ стипендије, зависно од године студија, је од 90 до 110 КМ мјесечно. Стипендије ће добити студенти са најмањом просјечном оцјеном 7,50, дјеца погинулих бораца и раатних војних инвалида, студенти без једног или оба родитеља, корисници социјалне помоћи, студенти чија су оба родитеља незапослена и студенти из вишечланих породица.  

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да ће од ове године локална управа за Дан опоштине -9. мај, наградити најбоље студенте и ђаке генерације, а на улазу у град биће постављен билборд са њиховим сликама и поруком „Понос Фоче“.

-Након дужег периода кренули смо са повећањем стипендија  за одређени износ, колико нам могућности дозвољавају. Желим да нагласим да општина Фоча стипендира готово све категорије студената и наставићемо са тим акцијама. Оно што је новост за Дан општине наградићемо најбоље студенте и ђаке генерације. На улазу у град на билборду истаћи ћемо њихове слике са натписом „Понос Фоче“,  јер они то заиста и јесу, рекао је начелник Вукадиновић.  

Уговоре о стипендирању сутра ће потписати студенти четвртих, петих и шестих година студија.

Посљедњи текстови

Излазност у Фочи 59,9 одсто

У Фочи је затворено свих 36 бирачких мјеста, од којих је једно за гласање у одсуству, а укупна излазност на општим изборима...

Освештани темељи конака монашке келије у Челебићима

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче  данас су освештани темељи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и...

ОИК Фоча: До 15,00 часова гласало 40 одсто бирача

На редовним бирачким мјестима у Фочи до 15.00 часова гласало је 6.567 бирача, односно 39,94 одсто, рекао је предсједник Општинске изборне комисије...

До 11,00 часова излазност у Фочи 17 одсто

На биралиштима у Фочи до 11.00 часова гласало је 2.824 бирача, односно 17 одсто од укупно уписаних у бирачки списак, рекао је Радио...

ОИК: Избори почели без проблема, једно изборно мјесто отворено са закашњењем

У општини Фоча једно бирачко мјесто отворено је са закашњењем, док за бирачко мјесто у Поповом Мосту подаци о времену отварања нису...