Насловна Хроника Повољно безбједносно стање у фебруару, апел грађанима да поштују мјере кризних штабова

Повољно безбједносно стање у фебруару, апел грађанима да поштују мјере кризних штабова

13.9 C
Foča

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Фоча и у фебруару мјесецу одржано је повољно и стабилно стање безбједности. Нису забиљежена тешка кривична дјела која би довела до узнемирења јавности, речено је на редовној конференцији за медије ове Управе.

У мјесецу фебруару полиција је евидентирала 18 кривичних дјела, што је за 20 одсто више него у истом мјесецу претходне године када је почињено 15. Укупна расвијетљеност пријављених кривичних дјела и даље је готово стопроцентна.

-По структури преовладавају кривична дјела општег криминалитета, укупно 14, док су четири кривична дјела из области привредног криминалитета-навео је начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча, Душко Томовић.

Полиција се у фебруару мјесецу може похвалити и смањењем нарушавања јавног реда и мира за 12,5 одсто мање него лани, као и мањим бројем саобраћајних незгода за скоро двадесет процената.

– Са друге стране у мјесецу фебруару укупно смо искључили 33 возила из саобраћаја, што је пораст за 120 одсто у односу на лани када је искључено 15. Чак двадесет пет возила је у фебруару ове године искључено због техничке неисправности. Такође, искључено је 75 возача из саобраћаја што је значајан пораст за 127 процената у односу на претходну годину. Седамнаест возача искључено је из саобраћаја за које је утврђено да су управљали возилом под утицајем дрога, односно психоактивних лијекова. Примијетан је пораст броја лица која управљају возилом без положеног возачког испита, што ће бити у фокусу рада полиције и у наредном периоду-рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча, Воислав Крунић.

Из Полицијске управе Фоча апеловали су на грађане да поштују све мјере и препоруке надлежних кризних штабова, с обзиром на то да је погоршана епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона.

-На подручју наше Управе најизраженије погоршање епидемиолошке ситуације је у Фочи и Вишеграду, капацитети болнице у Фочи готово су попуњени, па посебан апел грађанима да се строго придржавају прописаних мјера-нагласио је начелник Управе Велимир Костовић.

Полиција је апеловала и да грађани, приликом паљења ватре на отвореном и прољетног уређивања имања, обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре, као и да ватру не остављају без надзора.

-Лица која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полиција ће санкционисати у складу са важећим законским прописима-истакнуто је на конференцији фочанске Полицијске управе.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...