Насловна Друштво Позив за предузећа и незапослене особе за учешће у прекограничном пројекту...

Позив за предузећа и незапослене особе за учешће у прекограничном пројекту запошљавања

-4.4 C
Foča

Привредна комора Федерације БиХ, са партнерима Центром за едукацију и подизање свијести о потреби повећања енергетске ефикасности-ЕНЕРГИС и Регионалном Привредном комором Ужице, успоставила је прекограничну сарадњу у оквиру ИПА програма на пројекту „Подршка за унапређење конкурентности и запошљавања- ENHANCE“.

Циљ пројекта је јачање економског раста и одрживих могућности запошљавања у малим и средњим предузећима, са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа, чије привредне коморе имају заједничке интересе када је у питању развој тржишта у три сектора – металској, прехрамбеној и дрвној индустрији.

„Пројекат је почео 1. јула и трајаће двије године. Мапирајући предузећа из једне и друге регије, схватили смо да имамо потенцијал, али и да имамо исте проблеме као што је недостатак квалификоване радне снаге, те нам је врло битно да кроз планиране активности радимо на рјешавању поменуте проблематике“, рекао је Алмин Малишевић, из Привредне коморе Федерације БиХ.

Привредна комора ФБиХ упутила је крајем октобра позив малим и средњим предузећима са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа да се пријаве за учешће у пројекту  „Подршка за унапређење конкурентности и запошљавања – ENHANCE “. Пријавити се могу мала и средња предузећа из прехрамбене, металопрерађивачке и дрвне индустрије, предузећа са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа, предузећа чији је циљ  јачање иновативних  капацитета, те предузећа која планирају нова запошљавања и која желе а њихови радници развијају личне и професионалне вјештине.

Пријава за мала и срдења предузећа могућа је путем линка: http://skr.rs/z78s

Привредна комора ФБиХ позвала је и све младе незапослене особе са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа да се придруже на пројекту “ ENHANCE ”

Како се наводи у позиву, претходно искуство није нужно битно , а учешће у овом пројекту подразумијева активан рад у едукативном процесу, односно учешће на пројектној академији, рад на развијању властите идеје за пројектни приједлог, уз менторство експерата и стручњака из невладиног сектора у БиХ, те учешће на прекограничним Б2Б сусретима са предузетницима из металног, прехрамбеног и дрвног сектора.

Након завршене академије учесницима ће бити доступан бесплатан водич за приступ ЕУ фондовима и менторска подршка током самог аплицирања.

Сви заинтересовани апликације могу  слати на enhance@kfbih.com до 31.децембра ове године или се пријавити путем линка: http://skr.rs/z7Jl.

Посљедњи текстови

Ђого: Свети Сава се уткао у народ као измиритељ и непрекидни опоменитељ непреображеног у човјеку

Професор Богословског факултета Светог Василија Острошког Дарко Ђого поручио је са Светосавске академије у Фочи да је Светосавље пут у коме се...

Начелник Вукадиновић упутио честитку поводом Савиндана

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, поводом школске славе – Светог Саве, упутио је честитку ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у области...

ПУ Фоча: Повећан број саобраћајних несрећа, мање кривичних дјела

На подручју шест општина у надлежности Полицијске управе Фоча током прошле године евидентирано је 96 саобраћајних несрећа више у односу на 2020....

Лисице све чешће обилазе контејнере

У потрази за храном, лисице све чешће силазе у градске зоне, а ловци то објашњавају гашењем села и повећаним множењем ове врсте...

Прекиди у електроснабдијевању

Због реконструкције далековода сутра ће долазити до петнаестоминутних прекида у напајању струјом подручја Брод на Дрини, Баљево Поље, Кута, Штовић, Ђеђево, Зубовићи,...