Насловна Друштво Позив за предузећа и незапослене особе за учешће у прекограничном пројекту...

Позив за предузећа и незапослене особе за учешће у прекограничном пројекту запошљавања

17.8 C
Foča

Привредна комора Федерације БиХ, са партнерима Центром за едукацију и подизање свијести о потреби повећања енергетске ефикасности-ЕНЕРГИС и Регионалном Привредном комором Ужице, успоставила је прекограничну сарадњу у оквиру ИПА програма на пројекту „Подршка за унапређење конкурентности и запошљавања- ENHANCE“.

Циљ пројекта је јачање економског раста и одрживих могућности запошљавања у малим и средњим предузећима, са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа, чије привредне коморе имају заједничке интересе када је у питању развој тржишта у три сектора – металској, прехрамбеној и дрвној индустрији.

„Пројекат је почео 1. јула и трајаће двије године. Мапирајући предузећа из једне и друге регије, схватили смо да имамо потенцијал, али и да имамо исте проблеме као што је недостатак квалификоване радне снаге, те нам је врло битно да кроз планиране активности радимо на рјешавању поменуте проблематике“, рекао је Алмин Малишевић, из Привредне коморе Федерације БиХ.

Привредна комора ФБиХ упутила је крајем октобра позив малим и средњим предузећима са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа да се пријаве за учешће у пројекту  „Подршка за унапређење конкурентности и запошљавања – ENHANCE “. Пријавити се могу мала и средња предузећа из прехрамбене, металопрерађивачке и дрвне индустрије, предузећа са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа, предузећа чији је циљ  јачање иновативних  капацитета, те предузећа која планирају нова запошљавања и која желе а њихови радници развијају личне и професионалне вјештине.

Пријава за мала и срдења предузећа могућа је путем линка: http://skr.rs/z78s

Привредна комора ФБиХ позвала је и све младе незапослене особе са подручја Сарајевске макрорегије и Златиборског округа да се придруже на пројекту “ ENHANCE ”

Како се наводи у позиву, претходно искуство није нужно битно , а учешће у овом пројекту подразумијева активан рад у едукативном процесу, односно учешће на пројектној академији, рад на развијању властите идеје за пројектни приједлог, уз менторство експерата и стручњака из невладиног сектора у БиХ, те учешће на прекограничним Б2Б сусретима са предузетницима из металног, прехрамбеног и дрвног сектора.

Након завршене академије учесницима ће бити доступан бесплатан водич за приступ ЕУ фондовима и менторска подршка током самог аплицирања.

Сви заинтересовани апликације могу  слати на enhance@kfbih.com до 31.децембра ове године или се пријавити путем линка: http://skr.rs/z7Jl.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...