Насловна Друштво Поклон Владе Србије: Савремено санитетско возило фочанском Дому здравља

Поклон Владе Србије: Савремено санитетско возило фочанском Дому здравља

8 C
Foča

Директор Дома здравља Фоча Мирослав Ристановић преузео је данас у Бањалуци санитетско возило за ову здравствену установу које донира Влада Србије. Ново санитетско возило, са свом пратећом најсавременијом опремом, омогућиће ефикаснији транспорт пацијената и правовремене интервенције медицинског особља Службе хитне помоћи при овој здравственој установи.

Фочански Дом здравља до сада је располагао са два санитетска возила стара двадесет година. Од данас, возни парк ове установе богатији је за ново санитетско возило, које је директору Мирославу Ристановићу уручио предсједник Србије Александар Вучић током званичне посјете Бањалуци.

Захваљујући донацији Србије, Дом здравља у Фочи ријешиће значајан проблем за дужи временски период, каже Ристановић.

-У име Дома здравља и свих грађана Фоче лично сам се захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику на помоћи, односно подршци. Донација нам значи много, јер први пут добијамо савремено санитетско возило које је од великог значаја првенствено у пружању хитне и прве помоћи свим нашим грађанима, а са друге стране и приликом транспорта пацијената који ће сада имати сигурност, конформност и све услуге при превозу-рекао је Ристановић за Радио Фочу.

Ристановић је појаснио да је ново санитетско возило опремљено најбољом опремом која се тренутно нуди на тржишту и која се може користити за различите интервенције.

-Возило посједује спиналну даску, кардиолошку столицу, дефибрилатор са монитором, склопива носила, кофер за новорођенчад, крагне за имобилизацију, балон за реанимацију, сет за интубацију, дакле практично нема интервенције на коју се не може одговорити са том опремом-појаснио је Ристановић.

Санитетска возила, чија је вриједност 1.466.000 КМ, поред Фоче, добили су домови здравља у Источном Старом Граду, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

У фочанском Дому здравља захвални су владама Српске и Србије на константној подршци и помоћи коју пружају овој и другим здравственим установама широм Српске, нарочито у вријеме када је здравствени систем суочен са борбом против вируса корона.

Директор Ристановић истиче да ће се и у наредном периоду наставити сарадња са републичким властима кроз конкретне заједничке пројекте, подсјећајући да је недавно Влада Републике Српске одобрила општини Фоча 86.738 марака за реконструкцију и санацију зграде Дома здравља, чија се реализација ускоро очекује.

Посљедњи текстови

Сутра пружање бесплатне правне помоћи

Центар за пружање бесплатне правне помоћи из Требиња, пружаће сутра бесплатну правну помоћ грађанима са подручја Основног суда у Фочи, у просторијама...

На првом пливању за Часни крст у Миљевини учествовало 40 одважних пливача

На првом богојављенском пливању за Часни крст на подручју општине Фоча, на ријеци Бистрици у Миљевини, учествовало је 40 пливача, међу њима...

УГ „Бјелава“: Настављамо борбу против градње МХЕ

Удружење грађана „Бјелава“ наставља борбу против изградње малих хидроелектрана на Бјелави како би сачували ријеку која водом снабдијева цијелу Фочу, као и...

ПУ Фоча: Повећана стопа криминалитета, висока расвијетљеност кривичних дјела

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча у 2020. години, у односу на претходну годину, повећан је број кривичних дјела и нарушавања...

Претреси у Новом Горажду и Чајничу у вези са кладионичарским дојавама

Припадници Полицијске станице Ново Горажде, по наредби Основног суда  Вишеград, извршили су претрес на више локација у општинама Чајниче и Ново Горажде...