Насловна Друштво Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

17.8 C
Foča

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу грађанима и да од њега пријети велика опасност, на шта Полицијска управа Фоча настоји да укаже и кроз републичку кампању „Буди опрезан, оружје није играчка“.

Припадници Полиције управе дијелили су данас грађанима на Тргу краља Петра у Фочи летке којима их опомињу да сваки испаљени метак мора негдје завршити, па и онај испљен у ваздух, при слободном паду, може да нанесе тјелесне повреде.

Начелник Одјељења полиције у Полицијској управи Фоча Воислав Крунић каже да је основни циљ ове превентивне кампање да упознају грађане са ризицима неовлашћене употребе ватреног оруја и посљедицама које могу да изазову.

„Релаизоваћемо и друге превентивне активности,  кроз рад полиције у заједници, што подразумијева већу комуникацију са грађанима, гдје ћемо им објашњавати проблеме у вези са оружјем и муницијом, као и кроз форуме за безбједност локалне заједнице на којима ћемо договарати мјере и радње“, навео је Крунић.

Према његовим ријечима, на подручју Полицијске управе Фоча у овој години регистровано је девет случајева нелегалне употребе ватреног оружја или проналаска нелегалног наоружања, од чега шест у Фочи и по један у Калиновику, Чајничу и Вишеграду.

Крунић је позвао грађане да пријаве сваки случај нелегалне употребе или нелегалног посједовања ватреног оружја.

 „То могу учинити на бесплатан телефонски број свих полицијских станица 122 или на неки други начин- анонимно или лично патролама полиције на терену. Анонимност, ко жели, је потпуно загарантована и апсолутно ћемо се придржавати правних норми и полицијског кодекса, односно правила слуђжбе, када је у питању анонимност оних који пружају такве информације“.

Кампања „Буди опрезан, оружје није играчка“ почела је 15. новембра и трајаће до краја децембра.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...