Насловна Друштво Помоћ младих за 15 породица из Фоче

Помоћ младих за 15 породица из Фоче

13.9 C
Foča

Млади из Фоче окупљени у оквиру пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у БиХ“ Општинској организацији Црвеног крста донирали су пакете основних животних намирница за 15 породица којима је помоћ најпотребнија. Средства за набавку хране обезбиједила је Међународна организација за миграције.

У Црвеном крсту Фоча истичу да је свака помоћ важна, те да је значајно што млади показују солидарност, нарочито у вријеме пандемије.

-Тражили су да им препоручимо шта је нашим корисницима највише потребно и ми смо предложили да то буде храна, јер људи који нам се свакодневно обраћају највише траже храну-рекла је радница Црвеног крста Тања Кулић.

Уручена помоћ резултат је активности младих у оквиру радионице „Смарти“, која им је пружила могућност да осмисле друштвено корисну активност на територији општине Фоча, појаснила је координатор радионице Марија Пејовић.

-Млади су одлучили да та активност буде помоћ особама које су угрожене у вријеме пандемије. Купљени су пакети основних животних намирница, а Црвени крст ће помоћ расподијелити онима којима је то потребно- рекла је Пејовићева.

Млади су позвали грађане Фоче да слиједе њихов примјер и да, у складу са својим могућностима, помогну рад Црвеног крста у Фочи.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...