Насловна Друштво Поново ради пијаца

Поново ради пијаца

23 C
Foča

Након готово два мјесеца паузе, због мјера заштите од вируса корона, пијаца у Фочи јутрос је отворена уз појачане мјере хигијене.

Пијаца је претходно опрана и дезинфикована, а продаја је дозвољена само произвођачима са подручја општине Фоча.

Сви продавци, као и купци са заштитним маскама.

И једни и други пожељели су се пијаце, посебно продавци који у протекла два мјесеца нису имали могућност да продају своје производе, па су, истичу, били на великом губитку, јер је ово њихов главни, често и једини, извор прихода.

Недељко Трифковић из Превраћа код Фоче каже да му је, због тога што пијаца није радила, пропало много салате, спанаћа, лука и остале зелени, коју није могао да прода.

„Нисам нигдје смио ићи, тако да ништа нисам ни продавао“, каже Трифковић.

Петко Драганић, који продаје суво месо и сланину, каже да је хигијена на пијаци на максималном нивоу и да се поштују све прописане мјере.

„Користимо рукавице, маске, кецеље, исто тако и мупштерије. Од овога живим и ово што пијаца није радила ме је много уназадило, јер мимо пијаце се слабо шта могло продати, ријетко ако би ко случајно дошао кући. Нисмо се били припремили за такав вид продаје“, наводи Драганић.

Драгица Кулић, која производи разноврсне домаће производе- расад поврћа, џемове, сокове, креме, мед, вунене чарапе,  каже да је тешко поднијела вријеме без рада пијаце.

„То нам је једини извор живота и много смо се обрадовали што је поново почела да ради“, рекла је Кулићева.

Заштитне маске за продавце, као и за оне купце који дођу без маске, обезбиједила је општина Фоча, а подјелу врше радници „Комуналца“ и општинска инспекција, која контролише рад пијаце и примјену свих мјера хигијене и заштите од вируса корона.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...