Насловна Друштво Потписан уговор о купопродаји земљишта за градњу станова за младе брачне парове

Потписан уговор о купопродаји земљишта за градњу станова за младе брачне парове

8.3 C
Foča

Општина Фоча и предузеће „Конструктор“, које је изабрано за извођача радова за изградњу зграде за младе брачне парове, потписали су уговор о купопродаји општинске парцеле на којој ће се овај објекат градити. Зграда са 55 станова градиће се у насељу Доње Поље, у близини зграде дјечијег вртића.

Жеља општине је да млади брачни парови добију своју прву стамбену јединицу по цијени од 1.350 КМ по метру квадратном. Остатак цијене коштања изградње општина ће субвенционисати властитим средствима заједно са Владом Српске, која је за ову намјену издвојила 800.000 КМ.

-Уколико су постојале неке сумње да ли ће се зграда правити, мислим да смо их овим чином одагнали. Та зграда ће се дефинитивно правити, извођач је потписао уговор и ми ћемо у наредним данима да прецизирамо детаље, да видимо којом динамиком ће се све одвијати, а да 55 младих породица добије своју прву стамбену јединицу-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Након прва два општинска позива, 42 млада брачна пара на прагу су да им буде одобрено учешће у овом пројекту.  Са њима ће у наредном периоду бити закључени уговори и објављена коначна ранг листа, док ће за преосталих 13 станова општина расписати још један позив.

-Ова зграда је намијењена младим брачним паровима и подстицају пронаталитетне политике. Надамо се да ћемо кроз нови позив попунити и тих преосталих 13 станова-рекао је Вукадиновић.

Пред општином и извођачем радова остаје да потпишу још један уговор о дефинисању међусобних обавеза, након чега ће се стећи услови за добијање грађевинске дозволе и сам почетак градње.

-Зграда је предвиђена у спратности- сутерен, приземље, три спрата и поткровље са 55 стамбених јединица. Главним пројектом ће се дефинисати сви остали битни детаљи-навео је директор предузећа „Конструктор“ Бошко Ивановић.

Одлуку о изградњи зграде за младе брачне парове локални парламент усвојио је у априлу.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...