Насловна Друштво Почело евидентирање држављана Српске који имају право на једнократно тестирање

Почело евидентирање држављана Српске који имају право на једнократно тестирање

22.4 C
Foča

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас упитник намијењен држављанима Републике Српске који студирају на иностраним високошколским установама ради остваривања права на бесплатно тестирање на вирус корона у циљу испуњавања студентских обавеза.

-Ово право остварују лица која докажу статус студента на првом, другом и трећем циклусу студија, као и лица која имају заказану одбрану завршних радова на сва три циклуса. Право на тестирање чији трошак сноси Влада Републике Српске наведена лица остварују једнократно- саопштено је из ресорног министарства.

У саопштењу се додаје да су лица евидентирана путем упитника дужна да приликом тестирања попуне додатни формулар, те приложе идентификациони документ.

-Почетак тестирања ће бити благовремено објављен, а за организацију и спровођење тестирања по утврђеним приоритетима задужен је Институт за јавно здравство Републике Српске- додаје се у саопштењу и напомиње да су лица која остварују право једнократног тестирања дужни да се информишу о правилима преласка границе државе у којој студирају.

Упитник намијењен студентима који студирају изван граница Српске доступан је на званичној интернет страници Владе Републике Српске.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...