Насловна Друштво Почиње ОК караван- Фоча прва станица

Почиње ОК караван- Фоча прва станица

2 C
Foča

Нектар ОК фест караван овог викенда креће на пут и то из Фоче, а како истичу организатори, циљ је креирање што квалитетнијих културних садржаја и програма у Српској и БиХ који су у потпуности обустављени током већег дијела године усљед посљедица изазваних пандемијом вируса корона.

Из ОК тима, који је организатор ОК каравана, наводе да је за прву станицу изабрана Фоча, с обзиром да је одатле и потекла идеја и мисија највећег музичког фестивала у БиХ, и једног од најзначајнијих у регији – Нектар ОК Феста.

„Овог викенда у Фочу доносимо садржајан и занимљив програм, који започињемо у суботу 17. октобра отварањем изложбе „ОК фест ретроспектива“, аутора Марка Ристића и Ведрана Шевчука у изложбеној сали Центра за културу и информисање. Истог дана публика ће бити у прилици да погледа и документарни филм „Туста“, режисера Андреја Коровљева у биоскопу Доли Бел. Програм планиран за суботу завршава се концертом Краља Чачка у Градском позоришту, а сви они који нису у прилици да нам се придруже у Фочи, овај концерт моћи ће да путем лајвстрима погледају на званичној Фејсбук страници ОК феста“, стоји у најави овог догађаја.

Програм у недјељу почиње пројекцијом филма „Небеска тема – прича о Влади Дивљану“, режисера Младена Матичевића, а завршава се промоцијом књиге Душана Весића „Бунт деце социјализма“ у читаоници Центра за културу и информисање.

„Улаз за комплетан програм је бесплатан, а број мјеста ограничен у складу са епидемиолошким мјерама. Улазнице за све садржаје могу да се преузму у Центру за културу и информисање Фоча“, напомињу организатори.

Након Фоче, следећа станица Нектар ОК фест каравана је Требиње и то 31. октобра и 1. новембра, гдје ће публика имати прилику да присуствује истим садржајима као у Фочи уз, такође, бесплатан улаз.

„Доносимо дашак Тјентишта и Нектар ОК феста у ваш град, придружите нам се“, стоји у позиву ОК тима.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...