Насловна Култура Представа „Пластика“ у уторак у Фочи

Представа „Пластика“ у уторак у Фочи

28 C
Foča

На сцени Градског позоришта у Фочи, 17.маја у 20,00 часова биће изведена представа  „Пластика“ београдске ФАВИ продукције.

У представи играју првакиње Народног позоришта из Београда Нела Михаиловић и Сузана Петричевић, које су са „Пластиком“ измамиле салве смијеха и покоју сузу широм регије и дијаспоре, саопштено је из Градског позоришта Фоча.

Комад је настао по тексту Стевана Копривице, а режију потписује Сузана Петричевић.

Вишеструко награђивани комад говори о двије жене у средњим годинама, новинарки и удовици, које се сусрећу у теретани затвореног типа гдје чекају личног тренера које ће им одредити посебну врсту тренинга, како би постале оно што никада нису биле.

Након тренинга слиједи чаробни скалпел доктора Штибохара, који би требао поправити све оно што је живот покварио.

Прича је спој комедије и драме из савременог живота. Писац је одређује као комад о женама које су се побуниле, не пристајући на конвенције, које су борци, имају изражен став и одупиру се стереотипима.

Цијена карте износи 10 КМ, а могу се купити радним данима у Центру за културу и информисање 8.00-14.00 часова и у Инфо центру Туристичке организације општине Фоча 8.00-16.00 часова.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...