Насловна Култура Представа „Синови умиру први“ пред публиком у Фочи

Представа „Синови умиру први“ пред публиком у Фочи

22.3 C
Foča

У оквиру акције „Народно са народом“, коју организује Народно позориште Републике Српске под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, у Градском позоришту Фоча 18. јуна биће изведена представа „Синови умиру први“.

Комад рађен по тексту Мате Матишића, у режији Марка Мисираче, постављен је на сцену националног театра Српске 2016. године.

Радња представе одвија се у околини Бањалуке, а Матишићев комад у бањалучкој верзији и даље, како записује драматург Иван Велисављевић, чува емотивност, хумор и вјешту композицију оригинала, уз настојање да гледаоце примора на размишљање о идеолошким темељима и о лудилу економије мржње и смрти.

Улоге тумаче: Драгослав Медојевић, Наташа Иванчевић, Александар Стојковић, Миљка Брђанин, Бошко Ђурђевић, Горан Јокић, Љубиша Савановић, Златан Видовић, Светлана Поповић, Ђорђе Марковић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Зоран Станишић.

Из позоришне куће од републичког значаја наводе да реализацију пројекта „Народно са народом“ намјеравају наставити као дугорочно развијање позоришног живота у Републици Српској.

Представа почиње у 20.00 часова, улаз је слободан.

Бесплатне карте могу се преузети у Инфо центру Туристичке организације општине Фоча радним данима 8.00-16.00 часова.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...