Насловна Друштво Преминуо Зоран Смрекић- напустио нас неуморни спортски ентузијаста

Преминуо Зоран Смрекић- напустио нас неуморни спортски ентузијаста

17.8 C
Foča

Познати спортски и здравствени радник из Фоче Зоран Смрекић преминуо је након краће болести у 69. години.

Легендарни Доктор Смрека, како су га звали његови Фочаци, радни вијек је провео у Универзитетској болници Фоча, гдје је и пензионисан, као медицински техничар, а остаће упамћен и као неуморни спортски ентузијаста.

Као спортски физиотерапеут деценијама је био на располагању свим спортским колективима у Фочи, пружајући им здравствену заштиту, најчешће без икакве надокнаде.

Посебан печат оставио је у Фудбалском клубу „Сутјеска“, а посљедњих година и у Кошаркашком клубу „Сутјеска“ у којем је и након пензионисања обављао посао физиотерапеута.

Био је судионик највећег успјеха у историји ФК „Сутјеска“, којем је значајно допринио као медицински техничар-физиотерапеут, у сезони 1981/82. када су Фочаци изборили пласман у Републичку лигу БиХ.

Помагао је и осталим спортским колективима, а био је неизоставан и на свим спортским приредбама у Фочи.

Уз своје спортисте често је био и на МОСИ игама.

Када је Доктор Смрека ту, спортисти су увијек осјећали да су у сигурним рукама. Смрекић је увијек испољовао велику посвећеност свом послу, како када су у питању превентивне вјежбе, које су имале циљ да спријече теже повреде, тако и када дође до тежих повреда у периоду опоравка, када би даноноћно бринуо о повређеном играчу, све док поново не би истрчао на терен.

Спортисти ће за њега рећи да је био много више од физиотерапеута, за свакога је имао разумијевање, знао да охрабри и посавјетује, и као спортски стручњак и као родитељ.

За вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, храброст и хуманост је показао на првој линији фронта бринући о својим саборцима.

Фочански спортисти, навијачи и сви грађани Фоче памтиће га као хуманисту, човјека великог срца и увијек ведрог духа, спремног да у сваком тренутку буде у служби своје професије и да помогне другима.

Сахрана Зорана Смрекића обавиће се на Градском гробљу Божовац у понедјељак, 9. новембра, у 13.00 часова.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...