Насловна Друштво Преминуо Зоран Смрекић- напустио нас неуморни спортски ентузијаста

Преминуо Зоран Смрекић- напустио нас неуморни спортски ентузијаста

-2.4 C
Foča

Познати спортски и здравствени радник из Фоче Зоран Смрекић преминуо је након краће болести у 69. години.

Легендарни Доктор Смрека, како су га звали његови Фочаци, радни вијек је провео у Универзитетској болници Фоча, гдје је и пензионисан, као медицински техничар, а остаће упамћен и као неуморни спортски ентузијаста.

Као спортски физиотерапеут деценијама је био на располагању свим спортским колективима у Фочи, пружајући им здравствену заштиту, најчешће без икакве надокнаде.

Посебан печат оставио је у Фудбалском клубу „Сутјеска“, а посљедњих година и у Кошаркашком клубу „Сутјеска“ у којем је и након пензионисања обављао посао физиотерапеута.

Био је судионик највећег успјеха у историји ФК „Сутјеска“, којем је значајно допринио као медицински техничар-физиотерапеут, у сезони 1981/82. када су Фочаци изборили пласман у Републичку лигу БиХ.

Помагао је и осталим спортским колективима, а био је неизоставан и на свим спортским приредбама у Фочи.

Уз своје спортисте често је био и на МОСИ игама.

Када је Доктор Смрека ту, спортисти су увијек осјећали да су у сигурним рукама. Смрекић је увијек испољовао велику посвећеност свом послу, како када су у питању превентивне вјежбе, које су имале циљ да спријече теже повреде, тако и када дође до тежих повреда у периоду опоравка, када би даноноћно бринуо о повређеном играчу, све док поново не би истрчао на терен.

Спортисти ће за њега рећи да је био много више од физиотерапеута, за свакога је имао разумијевање, знао да охрабри и посавјетује, и као спортски стручњак и као родитељ.

За вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, храброст и хуманост је показао на првој линији фронта бринући о својим саборцима.

Фочански спортисти, навијачи и сви грађани Фоче памтиће га као хуманисту, човјека великог срца и увијек ведрог духа, спремног да у сваком тренутку буде у служби своје професије и да помогне другима.

Сахрана Зорана Смрекића обавиће се на Градском гробљу Божовац у понедјељак, 9. новембра, у 13.00 часова.

Посљедњи текстови

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...

Православна Нова година дочекана на Градском тргу

Уз топле напитке и музику са разгласа Фочаци су на Тргу краља Петра дочекали Нову годину по Јулијанском календару.

Дародавци из aуто-праонице „Славица“ пакетићима обрадовали фочанске малишане

Како би увеличали празничну атмосферу у Фочи и оживјели дух прославе Православне нове године, дародавци из Самоуслужне ауто-праонице „Славица“ синоћ су на...