Насловна Друштво Преминуо професор Драган Ковач

Преминуо професор Драган Ковач

9.2 C
Foča

Професор физике СШЦ у Фочи, Драган Ковач преминуо је у 71. години живота. Комеморативна сједница одржаће се данас у 11.00 часова у амфитеатру СШЦ Фоча, а опијело у 12:30 у Храму Светог Саве. Сахрана ће се обавити на гробљу Бараковац.

Драган Ковач рођен је 29.06.1950. године у Фочи. Након завршене гимназије уписује се на Природно математички факултет у Београду, на Одсјек физика, гдје је стекао звање дипломираног физичара. Породицу је засновао 1987. године са колегиницом-професорицом Борком са којом је добио кћерку Ивану.

По завршетку факултета, први радни однос започео је у Институту Винча, гдје је радио годину дана. Своју професорску каријеру почео је давне 1979. године у ШПО Никола Тесла и свој радни вијек, као професор физике, наставио у Средњошкослом центру Фоча, у коме је завршио радну каријеру прије шест година. Од оснивања Медицинског факултета у Фочи истовремено је радио и као стручни сарадних 14 година, гдје је изводио вјежбе из биофизике.

О његовом раду и дјелу највише говоре успјеси његових ученика. Из године у годину наши ученици освајали су награде на рагионалним, републичким и савезним такмичењима, као и на двије Међународне олимпијаде из физике, у Јужној Кореји и Грчкој.

У своје слободно вријеме помагао је ученицима, студентима… израдио је електронски уџбеник и на сајту објавио на хиљаде анимираних задатака из свих области физике, на којем има око 12 000 пратилаца.

Генерације ученика и радне колеге Драгана Ковача памтиће као доброг професора и племенитог човјека.

22.6

Посљедњи текстови

Обиљежена 78. годишњица Битке на Сутјесци: Срби су слободарски народ који његује антифашизам

У Долини хероја на Тјентишту обиљежено је 78 година од Битке на Сутјесци у којој је Народно-ослободилачка војска у Другом свјетском рату...

Дио Ливада сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.

Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

Уређење спортско-рекреативних терена и купалишта, еколошке акције, промотивне туристичке манифестације, само су неки од пројеката које ће у наредном периоду реализовати пет...

Стони тенис: Јована Зечевић у кадетској репрезентацији БиХ

Стонотенисерка фочанске „Перућице“ Јована Зечевић на контролном турниру у Бањалуци освојила је друго мјесто, чиме се пласирала у „Б“ програм кадетске препрезентације...

Дио насеља Ливаде сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.