Насловна Друштво Пријем и награде за најбоље основце и средњошколце

Пријем и награде за најбоље основце и средњошколце

8.3 C
Foča

Ученике генерације основних и средњих фочанских школа угостио је начелник општине Милан Вукадиновић. За књижице пуне петица и постигнуте резултате током протекле школске године најбољи ђаци новчано су награђени. Локална управа пратиће их и подржавати током будућег школовања.

Милица Перишић и Горан Брборић, најбољи су фочански средњошколци. Милица је ђак генерације Средњошколског центра, а Горан Богословије Светог Петра Дабробосанског. Обоје су за даље школовање изабрали Универзитет у Београду.

-Планирам да наставим студије на Електротехничком факултету у Београду. Захвална сам начелнику на помоћи и подршци, диван гест који ће нам свима служити за даље успјехе-рекла је Перишићева.

-Имао сам ту срећу да сам из Љубиња, а школовао сам се у Фочи. Све вријеме сам имао подршку обје општине и оба начелника. Свједоци смо да се пуно пажње и не придаје младима, зато овакве гестове умијемо да цијенимо. Трудићемо се да у Београду сва њихова очекивања и оправдамо. Школовање настављам на Богословском факултету и упоредо на Филолошком факултету, смјер италијански и српски језик и књижевност-рекао је Брборић.

Са титутлом ђака генерације, коју је претходно понијела током осмогодишњег школовања у ОШ „Веселин Маслеша“, Анђела Ивановић средњошколско образовање наставља у фочанској гимназији.

-Похваљени смо, препознати, указана нам је подршка од начелника, то ће нам дефинитивно дати инспирацију да будемо што бољи и у средњошј школи, а касније и током студија-казала је Ивановићева.

У локалној управи увијек спремни за сваки вид подршке младим талентима. Симболичне награде ту су као подстрек њиховим даљим постигнућима.

-Ово је најбоље што Фоча има. Желио сам да овим младим људима укажем један гест пажње, прије свега, да их охрабрим за даље и истакнем да општина води рачуна о њима. Увијек смо им на располагању и наставићемо да их подржавамо и пратимо током даљег школовања-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Уз честитке на постигнутим досадашњим резултатима, Вукадиновић је младима пожелио да их види са новим успјесима, у Фочи и Београду.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...