Насловна Друштво Промовисана 102 дипломца Медицинског факултета у Фочи

Промовисана 102 дипломца Медицинског факултета у Фочи

2.4 C
Foča

Додјелом диплома на церемонији у Градском позоришту свечано су промовисана 102 дипломца четири студијска програма Медицинског факултета у Фочи и један мастер здравствене његе.

Дипломе су добили 30 доктора медицине, 28 доктора стоматологије, 17 дипломираних медицинара здравствене његе и 27 професора специјалне едукације и рехабилитације.

Међу дипломираним студентима који су данас промовисани је и Далиборка Симић из Зворника, са просјеком оцјена 9,37, студијски програм Стоматологија. Једна је од пет студената који су постигли најбоље резултате током студија.

Фото: ФотоМ

„Заиста, признање је велико. Мени је јако драго да се мој труд и рад препознао и да је награђен како високим оцјенама тако и овим признањем данас. Али искрено признање долази тек у раду са људима. Ја бих вољела да сви ми који смо ово завршили, да смо завршили из љубави. Јер кључ успјеха долази из тога да оно што радите, радите из љубави“, каже Симићева.

Према оцјени студената путем студентске анкете најбољим професорима, доценту др Љиљани Бјеловић и проф. др Сањи Марић уручене су награде-захвалнице.

„Добила сам награду која ми је најдража и најважнија у животу. Кад добијете награду од судената, па онда вам је некако срце пуно. Значи да оно што радите има смисла“, рекла је проф. др Сања Марић.

Ситуација са пандемијом онемогућила је да се раније организује промоција студената 2019. године. На сва четири студијска програма дипломирала су 132 кандидата, а како каже декан Медицинског факултета професор др Дејан Бокоњић промоција је најсвечанији дан за сваки факултет.

„Наравно да сам поносан и сретан као декан. Студенти медицине су увијек перјанице у смислу квалитета и знања, и такви треба да буду бавећи се једном озбиљном професијом. Ми смо се трудили да им дамо знање, да им усадимо људскост, хуманост и надамо се да смо у томе успјели. Једна од порука данас ће бити да буду добри људи прије свега, а онда и добри стручњаци,  да никад не забораве своје професоре, свој факултет, да увијек остану у вези, а у нама ће имати искрене пријатеље“, рекао је декан Бокоњић.

Фото: РТРС

За Медицински факултет у Фочи може се рећи да је перјаница Универзитета у Источном Сарајеву. Сваке године постижу се све бољи резултати, биљеже се рекорди и по броју заинтересованих и уписаних студената, а како би квалитетом били још конкурентнија високошколска установа, најављени су нови планови прије свега интернационализација факултета  у сваком смислу.  

 „Сад нам је главна преокупација да стабилизујемо наставу на енглеском језику, да дјеца из свих крајева свијета долазе да студирају, такође су нам истраживања важна уз претпоставке материјалних ресурса која смо обезбиједили, затим људских ресурса стасалих наших кадрова истраживача. Мислим да ћемо се у наредном периоду пробити и прочути по добрим радовима у међународним часописима и наступима на значајним међународним конференцијама. И наравно, отварање факултета, интернационализација факултета у сваком смислу. Имамо доста амбициозне планове, имамо амбициозну младу екипу, велику подршку и од стране Универзитета, ресорног министарства, Владе и мислим да нема разлога да у тако нечему не успијемо“, рекао је Бокоњић.

Сви до сада постигнути и признати резултати Медицинског факултета у Фочи могу да буду убудуће замајац за још бољи и успјешнији рад ове високошколске установе која и за општину Фоча представља најзначајнију институцију.  

Посљедњи текстови

ПУ Фоча: У октобру евидентирано 36 кривичних дјела

На подручју шест општина у надлежности Полицијске управе Фоча у октобру је у односу на исти мјесец прошле године дошло до повећања...

Играчи са Фудбал френдса у Фочи стријелци на Свјетском првенству у Катару

Насловна слика: Страхиња Павловић, стоји први слијева, на турниру у Фочи Турнир Фудбал френдс, који се традиционално одржава у...

Сутра комеморација и сахрана Миломира Ковача

Комеморативна сједница поводом смрти доктора ветеринарских наука Миломира Ковача одржаће се сутра у Градском позоришту, са почетком у 11.00 часова, најављено је...

Успјешан викенд за фочанске спортисте- побједе кошаркаша, одбојкаша и студената

Кошаркаши Сутјеске забиљежили су другу побједу у сезони, а прву на свом терену. У седмом колу Прве лиге Српске,...

Почео Божићни пост

За православне вјернике данас почиње шестонедјељни Божићни пост, који претходи најрадоснијем хришћанском празнику Рождеству Христовом – Божићу. Припрема за...

Између бомби и поплава- бурна историја фочанских мостова

Насловна слика: Жељезни мост на Дрини у вријеме Другог свјетског рата, Музеј Старе Херцеговине Самим тим што се налази...

Плодове свог рада дијели са најугроженијима

Фочански пољопривредник Милан Гаговић, који се на свом газдинству у Хандићима, између осталог, бави и товом свиња, одлучио је да у сезони...

Мали фудбал: Студенти данас дочекују Калиновик

Клуб малог фудбала "Медицински факултет Фоча" угостиће данас екипу Калиновика у четвртом колу Друге лиге Републике Српске, група Југ.

Медицински факултет промовисао младе љекаре

Медицински факултет у Фочи данас је промовисао 133 млада љекара, који су диплому овог факултета стекли у 2021. години.

Кошаркаши Сутјеске дочекују Дервенту, одбојкаши Маглића играју са Звијездом

Кошаркаши Сутјеске угостиће данас у Фочи екипу Дервенте у седмом колу Прве кошаркашке лиге Републике Српске. Утакмица се игра...