Насловна Спорт Промоција здравог живота и дружења- почела Радничка лига

Промоција здравог живота и дружења- почела Радничка лига

19.5 C
Foča

У Градској дворани у Фочи данас је почела Радничка лига у малом фудбалу, која је након седам година паузе обновљена на иницијативу начелника општине Милана Вукадиновића.

Такмичење, чији је организатор и покровитељ општина, окупило је 14 радних колектива из јавног и приватног сектора.

Начелник општине Милан Вукадиновић истакао је на отварању да је Радничка лига пун погодак, јер промовише дружење и здрав начин живота.

„Такмичарима желим фер и коректну атмосферу и добро дружења, а надамо се да ће најбољи да побиједи“, рекао је начелник Вукадиновић.

Члан екипе „ШГ Маглић“ Младен Миљановић каже да су се радо одазвали.

„Ми из фирме, иначе, имамо закупљене термине у сали и редовно играмо и дружимо се, ко може“, каже Миљановић.

Међу учесницима лиге су радници разних занимања, између осталих и свештеници Српске православне цркве и Исламске заједнице.

Имам фочански Фадил Арифовић, као вјероучитељ, наступа за Основне школе.

„У јеку короне, која и данас траје, ово је добра ствар да људе врати у нормалну свакодневицу. Наша екипа основних школа се добро припремила и сматрамо да имамо добре шасне да будемо респекатибилни противници свим осталим учесницима“, рекао је Арифовић.

Шездесеттрогодишњи Илија Дракул, радник Музеја Старе Херцеговине, један је од најстаријих учесника Радничке лиге.

„Прије неколико година били смо кренули са Радничком лигом и није нам се дало, али смо успјели ове године и надамо се да ће то бити један од бољих турнира на нашим теренима. Помало сам се и припремао, да као најстарији учесник на неки начин увеличам ово такмичење“, рекао је Дракул.

Радослав Влашки из екипе „Приватни сектор“ каже да ће Лига свима пријати, поготово онима који су некада тренирали фудбал.

„Ми сваке зиме играмо у школској сали и жеља нам је да се што боље представимо и направимо што бољи резултат“, навео је Влашки.

У првом дијелу такмичења играће се свако са сваким, након чега слиједи разигравање у плеј-офу и плеј-ауту.

Посљедњи текстови

Требињка и Невесињац шампиони „Уличне трке кроз Фочу“

Сара Томић из Атлетског клуба „Требиње“ и Невесињац Урош Гутић који наступа за бањалучки Атлетски клуб „Борац“ побједници су „Уличне трке кроз...

Предавање ПУ Фоча у средњој школи

У Средњошколском центру одржано је предавање за ученике трећих разреда, које је организовала Полицијска управа Фоча на тему опасности посједовања и коришћења...

Млади музичари представили раскошан таленат фочанској публици

Ученици Основне музичке школе Фоча одржали су годишњи концерт и представили резултате рада у протеклих годину дана. У Градском позоришту наступило је...

Наставља се градња излетишта у Закмуру- трећа радна акција

Мјештани села Закмур и Oдбор за изградњу излетишта Бешће раван организују сутра трећу радну акцију за изградњу излетишта. Циљ...

Аутомобили, семафори, роботи, космонаути… Након двије године одржан маскенбал

Фочански Дјечији вртић “Чика Јова Змај” организовао је, након двије године паузе, традиционални дјечији маскенбал у којем је учествовало више од 300...