Насловна Хроника ПУ Фоча: Задовољавајуће стање безбједности

ПУ Фоча: Задовољавајуће стање безбједности

17 C
Foča

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча у прва три мјесеца ове године дошло је до повећања стопе криминалитета у односу на исти период прошле године. Полиција је задржала висок проценат расвијетљености кривичних дјела, а стање безбједности је задовољавајуће, речено је на конференцији за новинаре ове Управе.

Од почетка године евидентирано је 51 кривично дјело, што је за четири одсто више у односу на прва три мјесеца прошле године када их је било 49. Укупна расвијетљеност кривичних дјела је 98 одсто.

Истакнута је оперативна акција „Вектор“ у којој је због сумње да су извршили кривична дјела превара, прање новца и изнуда ухапшено осам особа. Полиција је наставила и активности на сузбијању злоупотребе опојних дрога, каже начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић.

-Против лица чији су иницијали Ш.М. поднесен је извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлаштена производња и промет опојних дрога. Код тог лица пронађено је и одузето 18 замотуљака биљне материје која својим изгледом и каракеристикама подсјећа на опојну дрогу марихуану, што је вјештачењем и потврђено-рекао је Томовић.

Током прва три мјесеца смањено је нарушавање јавног реда и мира за 37 одсто, док је број саобраћајних несрећа мањи за 12 одсто.

-Од укупно 58 саобраћајних незгода 54 су са материјалном штетом, а четири са лакшим тјелесним повредама. Није било саобраћајних несрећа са тешко повријеђеним или погинулим лицима-рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Од почетка године највише саобраћајних незгода забиљежено je на подручју општине Фоча, док је евидентирано више од три и по хиљаде прекршаја из области безбједности саобраћаја.

-Из саобраћаја смо искључили 78 возила, што је за 144 одсто више у односу на исти период прошле године када су евидентирана 32 искључења. Чак 48 возила искључено је због техничке неисправности и то је наставак негативног тренда од прошле године. Укупно је искључено 186 возача, што је пораст за 98 одсто у односу на прошлу годину када су из саобраћаја искључена 94 возача. Због управљања под дејством алкохола искључено је 114 возача, док је 18 лица управљало возилом без возачке дозволе. Евидентирано су и 44 возача која су управљала возилом под утицајем дрога-рекао је Крунић.

Из Полицијске управе Фоча апеловали су на учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, нарочито брзину кретања возила.

22.6

Посљедњи текстови

Миљевци удружени за чистије и зеленије насеље

Тридесетак мјештана Миљевине окупило се данас у трећој акцији чишћења овог насеља. Уклоњен је отпад, покошена трава, очишћене зелене површине. Резултат је...

Са играчем мање до велике побједе

Фудбалери Сутјеске савладали су Љубић из Прњавора са 3:1 чиме су два кола прије краја такмичења преузели од њега 13. мјесто које...

У четвртак посебна сједница СО Фоча о малим ХЕ и путевима

Скупштина општине Фоча одржаће наредног четвртка, 20. маја, посебну сједницу за чији дневни ред су предложене двије информације- о изградњи малих хидроелектрана...

Пред Сутјеском меч сезоне- против Љубића за сигурну луку

Пред фудбалерима Сутјеске је меч сезоне у којем ако тријумфују преузимају 13. позицију која гарантује опстанак у Првој лиги Српске, са повољним...

Почињу припремни радови за градњу ХЕ „Бук Бијела“

Постављањем камена темељца, у понедјељак 17.маја, почињу припремни радови за изградњу Хидроелектране „Бук Бијела“ коју ће заједно финансирати електропривреде Србије и Српске...