Насловна Хроника ПУ Фоча: Низ акција за већу безбједност саобраћаја

ПУ Фоча: Низ акција за већу безбједност саобраћаја

-7.8 C
Foča

На подручју Полицијске управе Фоча током мјесеца августа благо је повећан број кривичних дјела за 11 одсто у односу на исти период прошле године. Иако је број саобраћајних незгода мањи, повећан је број страдалих и повријеђених лица у саобраћајкама, због чега ће у наредном периоду полиција појачати контролу, истакнуто је на конференцији за новинаре представника Управе.

Презентујући резултате рада ПУ Фоча за протекли мјесец, начелник Велимир Костовић, навео је да је полиција задржала  висок степен расвијетљености кривичних дјела што потврђујe податак да укупна расвијетљеност износи 95 одсто. У августу су забиљежили 20 кривичних дјела, два више него у истом мјесецу лани.

-Од тога је 17 дјела из области општег криминалитета, два из привредног и једно дјело из области безбједности саобраћаја. Нисмо имали тежих кривичних дјела које би за посљедицу имале узнемирење јавности-рекао је Костовић.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Душко Томовић истакао је да је полиција у Фочи оперативним радом на терену експресно расвијетлила крађу вриједних предмета у Католичкој кући и процесуирала починиоце.

-Сви отуђени предмети су враћени, против два лица са подручја Фоче поднесен је извјештај надлежном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу тешка крађа. У наредном еприоду спроводићемо мјере у циљу личне имовинске сигурности свих грађана који бораве и живе на подручју ПУ Фоча-истакао је Томовић.

Јавни ред и мир у протеклом мјесецу нарушен је 15 пута, а полиција је забиљежила 17 прекршаја, идентично као и лани. Међутим, након дужег временског периода у августу се догодила саобраћајна незгода са смртно страдалим лицем, двије незгоде са тешко повријеђеним, шест саобраћајки са лакше повријеђеним лицима и 26 незгода са материјалном штетом.

-Саобраћајних незгода са погинулим лицима нисмо имали више од годину дана и у претходном периоду константно смо биљежили смањење незгода. Међутим, у августу се догодила несрећа у Вишеграду у којој је смртно страдало лице. Против лица које је изазвало незгоду, полиција је поднијела извјештај о почињеном кривичном дјелу угрожавање јавног саобраћаја-рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

У наредном периоду полиција ће спроводити појачану контролу возила и лица у циљу побољшања стања безбједности у области саобраћаја. Уз помоћ специјалних уређаја све чешће се откривају возачи са наркотицима у организму, док се уз помоћ специјалних возила са савременим радарским системом контролише брзина кретања на путевима у надлежности ПУ Фоча.

-Апелујем на возаче да се придржавају свих саобраћајних прописа, јер ћемо у наредном периоду користити полицијске „пресретаче“, односно необиљежена службена моторна возила са савременим радарским системом којим се евидентира низ прекршаја. Једно такво возило ће од 17.до 27. септембра на подручју Полицијске управе Фоча контролисати саобраћај- нагласио је Крунић.

Током августа полиција није забиљежила ниједан напад на полицијске службенике, вршњачко насиље, као ни насиље у породици. Стање безбједности оцијенила је стабилним и задовољавајућим.

Посљедњи текстови

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...

Снијег узроковао нове кварове на далеководима

Због снијега који је јуче падао на подручју Фоче, без електричне енергије су Тјентиште, Бунови, Козја Лука, Брусна, Годијено и Слатина. Без...