Насловна Хроника ПУ Фоча: Повећан криминалитет у односу на јули прошле године

ПУ Фоча: Повећан криминалитет у односу на јули прошле године

25 C
Foča

На подручју надлежности Полицијске управе Фоча у јулу је евидентирано 25 кривичних дјела, што је за 32 одсто више него у истом периоду прошле године, када их је било 19. Смањен је број кршења јавног реда и мира, као и саобраћајних незгода, док је број учесника у саобраћају под дејством наркотика у порасту, речено је на данашњој конференцији за новинаре Управе.

Међу кривичним дјелима највише је из области општег криминалитета 23, док су два из области привредног кириминалитета. Полиција је задржала висок проценат расвијетљености кривичних дјела, рекао је начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Фоча Душко Томовић.

-Коефициjент укупне расвијетљености кривичних дјела износи 92 одсто, док је 50 одсто расвијетљеност кривичних дјела која су извршила непозната лица. У наредном периоду ћемо радити на расвјетљавању раније извршених кривичних дјела- рекао је Томовић.

Полицијска управа Фоча поднијела је извјештаје против три мушкарца због кривичног дјела насиље у породици, док су двије особе лишене слободе.

Забиљежено је 15 нарушавања јавног реда и мира, наспрам 40 у истом периоду лани. Смањен је и број прекршаја.

-Евидентирали смо 18 прекршаја у јулу, док је у истом периоду прошле године тај број износио 43, што је смањење за 58 одсто. Највише прекршаја је било вријеђање и физички напад. Све прекршаје починило је 19 лица, међу којима није било малољетних лица-рекао је начелник Одјељења полиције Полицијске управе Фоча Војислав Крунић.

Евидентиран је и напад на полицијског службеника Полицијске управе Фоча.

-Напад се десио приликом процесуирања нападача за деликте из области нарушавања јавног реда и мира. Полицијском службенику нанесена је лакша тјелесна повреда, а против извршитеља су предузете законске радње и поднесен је извјештај надлежном јавном тужилаштву- рекао је Крунић.

Крунић је додао да су забиљежене 24 саобраћајне незгоде, док је повећан број учесника у саобраћају под дејством наркотика.

-Није било несрећа са погинулим лицима. Смањен је број саобраћајних несрећа са лакше повријеђеним лицима и материјалном штетом у односу на јул прошле године. Једино је пораст у саобраћајним незгодама са тешким тјелесним повредама. Евидентирали смо 10 лица који су управљали моторним возилом под дејством наркотика, а санкционисана су и три возача, јер су одбили тестирање на присуство дрога у организму-рекао је Крунић.

У наредном периоду најављена је појачана контрола саобраћаја, са акцентом на контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

На конференцији за новинаре стање безбједности оцијењено је као задовољавајуће.

Последњи текстови

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Општина Фоча:Исплаћене двије студентске стипендије

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...

Обустава саобраћаја на путу Фоча-Јошаница

Због реконструкције саобраћајнице, пут Фоча-Јошаница на дијелу код  Универзитетске болнице Фоча, у дужини од 500 метара, од данас до 1.октобра биће затворен...

Мале хидроелектране помогле Универзитетску болницу Фоча

Универзитетска болница Фоча добила је шест апарата за праћење виталних функција и ламинарну комору за припрему онколошких лијекова чија је вриједност 90.000...

Дио насеља Брод на Дрини сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже у насељу Брод на Дрини, сутра ће у периоду од 09.00 до 15.00 часова, без струје бити потрошачи...