Насловна Хроника ПУ Фоча: Прибојчанин ухапшен у акцији „Лим 2020“

ПУ Фоча: Прибојчанин ухапшен у акцији „Лим 2020“

-5 C
Foča

У акцији Полицијске управе Фоча, кодног назива „Лим 2020“, у Рудом је ухапшен држављанин Србије, чији су иницијали М.Н., код кога су пронађена 103 килограма прашкасте материје, за које је након вјештачења утврђено да се ради о смјеси медицинских лијекова.

Из Полицијске управе Фоча саопштено је да је акција изведена у понедјељак око 18.00 часова у мјесту Старо Рудо.

-Након заустављања од стране полицијских службеника, М.Н. који је управљао возилом пежо 307, дао се у бијег, након чега је брзом интервенцијом полицијских службеника лишен слободе. О догађају је обавијештено Тужилаштво БиХ. Уз сагласност дежурног поступајућег тужиоца извршен је претрес возила и лица, те су у возилу пронађене и одузете три путне торбе у којима се налазило 15 паковања непознате материје, укупне бруто масе 103 килограма, запаковане на начин који асоцира на паковање опојне дроге, као и двије сим картице за телефон – наводи се у саопштењу.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дјело неовлашени промет опојним дрогама Прибојчанин М.Н. је, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, предат у надлежност Тужилаштва БиХ.

– По налогу Тужилаштва БиХ у Криминалистичко – техничком центру МУП-а РС обављено је вјештачење заплијењене материје, те је утврђено да се ради о смјеси лијекова, који нису на листи опојних средстава-наводи се у саопштењу.

Незванично сазнајемо да се пронађена смјеса, чији килограм кошта око 600 евра, додаје опојним дрогама у циљу добијања веће количине, а самим тим и зараде приликом препродаје на црном тржишту.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...