Насловна Друштво ПУ Фоча: Смањена стопа криминалитета, задржан висок проценат расвијетљености кривичних дјела

ПУ Фоча: Смањена стопа криминалитета, задржан висок проценат расвијетљености кривичних дјела

8.9 C
Foča

Од почетка године на подручју Полицијске управе Фоча смањен је број кривичних дјела за 12 одсто у односу на исти период прошле године. Повећан је број кршења јавног реда и мира, док је у благом порасту број саобраћајних незгода, речено је на данашњој конференцији за новинаре представника Управе.

У протекла три мјесеца Полицијска управа Фоча биљежи смањење стопе криминалитета. Највише кривичних дјела је из области општег криминалитета, док нису евидентирана кривична дјела која би за посљедицу имала смрт другог лица, истакао је начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Фоча Душко Томовић.

-Укупан број евидентираних кривичних дјела је 49, док је прошле године у истом периоду забиљежено 56. Од укупног броја 40 је из области општег криминалитета, седам је из области привредног криминалитета, и по једно из области злоупотребе опојних дрога и безбједности саобраћаја- рекао је Томовић.

Полиција је задржала висок проценат расвијетљености кривичних дјела.

-У 40 кривичних дјела извршиоци су познати. Остала кривична дјела су извршили непозната лица, од којих је 67 одсто расвијетљено. Укупан коефициент расвијетљености кривичних дјела на подручју Полицијске управе Фоча износи 94 одсто-истакао је Томовић.

Од почетка године у порасту је број нарушавања јавног реда и мира.

-Биљежимо 41 нарушавање јавног реда и мира, у односу на 36 претходне године, што је повећање за око 14 одсто, док је број прекршаја 61, у односу на 45 забиљежених претходне године, што је повећање за око 36 процената. Нисмо имали тежих прекршаја, ни тежих посљедица по извршиоце прекршаја из области јавног реда и мира- рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић.

Он је навео да је евидентирано 67 саобраћајних незгода у односу на 63 које су забиљежене у прва три мјесеца прошле године.

-Нису забиљежене саобраћајне несреће са смртном посљедицом. Два лица су теже повријеђена, док су четири особе задобиле лакше повреде. Остале саобраћајне несреће биле су само са материјалном штетом-рекао је Костовић.

Уз редовне активности полицијски службеници Полицијске управе Фоча, од почетка ванредне ситуације у Републици Српској, контролишу и спровођење наредби Републичког штаба за ванредне ситуације.

-Од 16. марта до данас полицијски службеници Полицијске управе Фоча евидентирали су 32 прекршаја непоштовања полицијског часа и једнo кривично дјелo непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије. Највише почињених прекршаја забиљежено је на подручју општине Фоча пред Васкрс, а забрану кретања за васкршње празнике 13 лица није поштовало-рекао је Костовић.

На конференцији за новинаре стање безбједности оцијењено је као задовољавајуће.

Последњи текстови

Састанак извршног комитета СНСД-а у Фочи- Додик: Србија прихватила заједничку градњу “Бук Бијеле”

У Фочи је днас одржан састанак Извршног комитета СНСД-а са руководством општинских и градских одбора СНСД-а, начелницима и градоначелницима из ове странке...

Универзитетска болница Фоча-стратешки интерес Републике Српске

У Универзитетској болници Фоча озваничен је почетак рада поликлинике, са више од двадесет специјалистичких амбуланти и савременом опремом, који је дио великог...

Економски факултет Пале уписује нову генерацију студената

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву на трагу традиције коју баштини од 1952. године и оснивања Економског факултета у Сарајеву, више од...

Шеранић и Машић задовољни одговором на епидемиолошку кризу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић је, након састанка са начелником општине Фоча Радисавом Машићем, изразио задовољство начином на...

Облачно уз кишу са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне бити претежно облачно са сунчаним интервалима, а око подне очекује се киша,...