Насловна Хроника ПУ Фоча: Смањена стопа криминалитета, задржан висок проценат расвијетљености кривичних дјела

ПУ Фоча: Смањена стопа криминалитета, задржан висок проценат расвијетљености кривичних дјела

28 C
Foča

Од почетка године на подручју Полицијске управе Фоча смањен је број кривичних дјела за 12 одсто у односу на исти период прошле године. Повећан је број кршења јавног реда и мира, док је у благом порасту број саобраћајних незгода, речено је на данашњој конференцији за новинаре представника Управе.

У протекла три мјесеца Полицијска управа Фоча биљежи смањење стопе криминалитета. Највише кривичних дјела је из области општег криминалитета, док нису евидентирана кривична дјела која би за посљедицу имала смрт другог лица, истакао је начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Фоча Душко Томовић.

-Укупан број евидентираних кривичних дјела је 49, док је прошле године у истом периоду забиљежено 56. Од укупног броја 40 је из области општег криминалитета, седам је из области привредног криминалитета, и по једно из области злоупотребе опојних дрога и безбједности саобраћаја- рекао је Томовић.

Полиција је задржала висок проценат расвијетљености кривичних дјела.

-У 40 кривичних дјела извршиоци су познати. Остала кривична дјела су извршили непозната лица, од којих је 67 одсто расвијетљено. Укупан коефициент расвијетљености кривичних дјела на подручју Полицијске управе Фоча износи 94 одсто-истакао је Томовић.

Од почетка године у порасту је број нарушавања јавног реда и мира.

-Биљежимо 41 нарушавање јавног реда и мира, у односу на 36 претходне године, што је повећање за око 14 одсто, док је број прекршаја 61, у односу на 45 забиљежених претходне године, што је повећање за око 36 процената. Нисмо имали тежих прекршаја, ни тежих посљедица по извршиоце прекршаја из области јавног реда и мира- рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић.

Он је навео да је евидентирано 67 саобраћајних незгода у односу на 63 које су забиљежене у прва три мјесеца прошле године.

-Нису забиљежене саобраћајне несреће са смртном посљедицом. Два лица су теже повријеђена, док су четири особе задобиле лакше повреде. Остале саобраћајне несреће биле су само са материјалном штетом-рекао је Костовић.

Уз редовне активности полицијски службеници Полицијске управе Фоча, од почетка ванредне ситуације у Републици Српској, контролишу и спровођење наредби Републичког штаба за ванредне ситуације.

-Од 16. марта до данас полицијски службеници Полицијске управе Фоча евидентирали су 32 прекршаја непоштовања полицијског часа и једнo кривично дјелo непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије. Највише почињених прекршаја забиљежено је на подручју општине Фоча пред Васкрс, а забрану кретања за васкршње празнике 13 лица није поштовало-рекао је Костовић.

На конференцији за новинаре стање безбједности оцијењено је као задовољавајуће.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...