Насловна Хроника ПУ Фоча: Смањена стопа криминалитета, стопроцентна расвијетљеност кривичних дјела

ПУ Фоча: Смањена стопа криминалитета, стопроцентна расвијетљеност кривичних дјела

-4.2 C
Foča

Смањивање стопе криминалитета и других деликата, као и висок степен расвијетљености кривичних дјела окарактерисали су рад ПУ Фоча у протеклом мјесецу. Стање безбједности је добро и стабилно по свим сегментима, речено је на редовној конференцији ове Управе.

Током новембра смањен је број кривичних дјела за пет одсто у односу на исти период прошле године. Мањи је и број нарушавања јавног реда и мира за 33 процента и број саобраћајних незгода за 11 одсто.

Почињено је 15 кривичних дјела општег криминалитета, два из области безбједности саобраћаја и једно дјело из области привредног криминала. Нема тешких кривичних дјела која би довела до узнемирења јавности.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић истакао је изузетно висок степен расвијетљености кривичних дјела који износи чак стотину процената. У новембру је забиљежен напад на полицијске службенике и пораст насиља у породици.

-Сви починиоци брзо су процесуирани-нагласио је Томовић.

?

Када је у питању безбједност саобраћаја, протеклог мјесеца страдало је једно лице у саобраћајним несрећама, док је забиљежено смањење саобраћајних незгода са материјалном штетом и са тешким тјелесним повредама.

Начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић навео је да је у новембру из саобраћаја искључено 27 возила, 14 због техничке неисправности, девет због одбијања подвргавања техничком прегледу и четири нерегистрована возила.

-Такође је искључено 59 возача из саобраћаја, 51 због вожње под дејством алкохола, два возача због управљања возила под дејством дрога, односно психоактивних супстанци. За једанаест мјесеци искључили смо укупно 56 лица за које је утврђено да су управљали возилима под утицајем дрога-навео је Крунић.

Замјеник начелника Полицијске управе Фоча Раденко Васиљевић апеловао је на грађане да поштују мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, као и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске нарочито у вријеме предстојећих празника када ће полиција појачати активности на терену.

На подручју Полицијске управе Фоча у току је и спровођење појачане контроле употребе пиротехничких средстава која ће трајати до 15. јануара наредне године, а све с циљем безбједности грађана.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...