Насловна Хроника ПУ Фоча: Смањење броја кривичних дјела у јануару

ПУ Фоча: Смањење броја кривичних дјела у јануару

13.9 C
Foča

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча током јануара дошло је до смањења стопе криминалитета у односу на исти период претходне године. Задржан је висок степен расвијетљености кривичних дјела, а стање безбједности је задовољавајуће, речено је на редовној конференцији за новинаре Управе.

Број кривичних дјела у јануару смањен је за 16 одсто у односу на исти период прошле године. Укупно је било 16 кривичних дјела, од чега је 11 из области општег криминалитета. Откривена су четири кривична дјела из области привредног криминалитета и једно из области злоупотребе опојних дрога.

-Извршиоци 13 кривичних дјела су познати, док су непозната лица или више њих извршили три кривична дјела. Проценат укупне расвијетљености кривичних дјела у континуитету је висок и за јануар износи око 94 одсто, док је коефицијент кривичних дјела која су извршили непознати починиоци око 67 одсто- рекао је начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић.

Забиљежено је 13 нарушавања јавног реда и мира и 19 прекршаја, што је за 21 одсто мање у односу на јануар прошле године.

Када је у питању безбједност саобраћаја, истакнуто је смањење броја повријеђених у саобраћајним несрећама.

-Евидентиране су 22 саобраћајне незгоде, од чега је 21 са материјалном штетом и једна са лакшим тјелесним повредама. Нисмо имали саобраћајних несрећа са погинулим или тешко повријеђеним лицима. Двије особе лакше су повријеђене, у односи на четири у истом периоду прошле године-рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Крунић је навео да су у јануару 24 возила искључена из саобраћаја због техничке неисправности и истека регистрације возила, док су евидентирана 602 прекршаја прекорачења брзине кретања возила.

-Такође, из саобраћаја су искључена 42 возача, од чега 33 због вожње под дејством алкохола, а четири због тога што је утврђено да су управљали возилом под утицајем опојних дрога и психоактивних супстанци-рекао је Крунић.

Из Полицијске управе Фоча апеловали су на возаче путничких аутомобила да због погоршаног стања безбједности возе опрезно на дионици пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, гдје је привремено обустављен теретни саобраћај.

22.6

Посљедњи текстови

Миљевци удружени за чистије и зеленије насеље

Тридесетак мјештана Миљевине окупило се данас у трећој акцији чишћења овог насеља. Уклоњен је отпад, покошена трава, очишћене зелене површине. Резултат је...

Са играчем мање до велике побједе

Фудбалери Сутјеске савладали су Љубић из Прњавора са 3:1 чиме су два кола прије краја такмичења преузели од њега 13. мјесто које...

У четвртак посебна сједница СО Фоча о малим ХЕ и путевима

Скупштина општине Фоча одржаће наредног четвртка, 20. маја, посебну сједницу за чији дневни ред су предложене двије информације- о изградњи малих хидроелектрана...

Пред Сутјеском меч сезоне- против Љубића за сигурну луку

Пред фудбалерима Сутјеске је меч сезоне у којем ако тријумфују преузимају 13. позицију која гарантује опстанак у Првој лиги Српске, са повољним...

Почињу припремни радови за градњу ХЕ „Бук Бијела“

Постављањем камена темељца, у понедјељак 17.маја, почињу припремни радови за изградњу Хидроелектране „Бук Бијела“ коју ће заједно финансирати електропривреде Србије и Српске...