Насловна Хроника ПУ Фоча: Смањење броја кривичних дјела у јануару

ПУ Фоча: Смањење броја кривичних дјела у јануару

2.3 C
Foča

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча током јануара дошло је до смањења стопе криминалитета у односу на исти период претходне године. Задржан је висок степен расвијетљености кривичних дјела, а стање безбједности је задовољавајуће, речено је на редовној конференцији за новинаре Управе.

Број кривичних дјела у јануару смањен је за 16 одсто у односу на исти период прошле године. Укупно је било 16 кривичних дјела, од чега је 11 из области општег криминалитета. Откривена су четири кривична дјела из области привредног криминалитета и једно из области злоупотребе опојних дрога.

-Извршиоци 13 кривичних дјела су познати, док су непозната лица или више њих извршили три кривична дјела. Проценат укупне расвијетљености кривичних дјела у континуитету је висок и за јануар износи око 94 одсто, док је коефицијент кривичних дјела која су извршили непознати починиоци око 67 одсто- рекао је начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић.

Забиљежено је 13 нарушавања јавног реда и мира и 19 прекршаја, што је за 21 одсто мање у односу на јануар прошле године.

Када је у питању безбједност саобраћаја, истакнуто је смањење броја повријеђених у саобраћајним несрећама.

-Евидентиране су 22 саобраћајне незгоде, од чега је 21 са материјалном штетом и једна са лакшим тјелесним повредама. Нисмо имали саобраћајних несрећа са погинулим или тешко повријеђеним лицима. Двије особе лакше су повријеђене, у односи на четири у истом периоду прошле године-рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Крунић је навео да су у јануару 24 возила искључена из саобраћаја због техничке неисправности и истека регистрације возила, док су евидентирана 602 прекршаја прекорачења брзине кретања возила.

-Такође, из саобраћаја су искључена 42 возача, од чега 33 због вожње под дејством алкохола, а четири због тога што је утврђено да су управљали возилом под утицајем опојних дрога и психоактивних супстанци-рекао је Крунић.

Из Полицијске управе Фоча апеловали су на возаче путничких аутомобила да због погоршаног стања безбједности возе опрезно на дионици пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, гдје је привремено обустављен теретни саобраћај.

Посљедњи текстови

Показном вјежбом у Фочи обиљежен Међународни дан цивилне заштите

Показном вјежбом спасавања повријеђених у пожарима и саобраћајним несрећама Одсјек цивилне заштите у Фочи обиљежио је Међународни дан цивилне заштите – 1....

Расте број заражених, појачане контроле

Број особа заражених вирусом корона, код којих је то тестирањем потврђено, у Фочи је са 12, колико их је било прошлог понедјељка,...

Кад се комшијске руке сложе- уредили путеве и електро мрежу

Мјештани пограничних села између Републике Српске и Федерације БиХ у општинама Фоча и Фоча-Устиколина заједничким снагама уредили су локалне путеве и раскресали...

СО Фоча: Нацрт буџета од 11.850.000 КМ упућен у јавну расправу

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су нацрт буџета за ову годину у износу од 11.850.000 КМ и упутили га у јавну расправу,...

Одиграна представа „Идентитлук“

Представа „Идентитлук“ у режији Тање Милетић Оручевић одиграна је у Градском позоришту Фоча. Представа је ауторски пројекат Студија за изведбене умјетности, Народног...