Насловна Друштво Универзитет у Источном Сарајеву: Расписан конкурс за упис студената

Универзитет у Источном Сарајеву: Расписан конкурс за упис студената

-2.4 C
Foča

Конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2020/2021. години на јавним високошколским установама у Републици Српској расписан је данас, а Универзитет у Источном Сарајеву на први циклус планира да упише 1950 студента.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицима Универзитета у Источном Сарајеву почеће 22. јуна, а завршити  26. јуна.

Полагање пријемног испита предвиђено је 1. и 2. јула у 9.00 часова, док ће термин пријемног испита на студијском програму Медицина на енглеском језику бити накнадно објављен, у зависности од епидемиолошке ситуације у замљама из којих студенти долазе, наведено је у конкурсу.

Резултати конкурса биће објављени 6. јула, док ће упис примљених кандидата почети 8. јула и трајаће до 17. јула.

Пријављивање кандидата у другом уписном року биће организовано од 31. августа до 4. септембра, док је полагање пријемног испита у овом року предвиђено 7. септембра у 9.00 часова на свим организационим јединицама Универзитета.

Резултати другог уписног рока биће познати 9. септембра, док је упис студената планиран од 14. до 18. септембра.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија на Универзитету у Источном Сарајеву биће отворен од 22. јуна до 23. октобра, када ће кандидати моћи да предају своје пријаве.

Полагање пријемног испита на другом циклусу студија предвиђено је 26. октобра у 9.00 часова, а резултати ће бити објављени 27. октобра.

Предвиђено је да из буџета буде финансирано 935 студената на првом циклусу студија, док су за суфинансирање планирана 704 студента. Планиран је упис 70 студената на самофинансирање, као и 106 студената из иностранства, те 135 ванредних студената.

На другом циклусу, планиран је упис 653 студента. На буџету има мјеста за 39, док би се 410 суфинансирало. Самофинансирање је предвиђено за 26 студената. Конкурсом је предвиђен упис 95 ванредних студената, те 83 страна студента.

Универзитет у Источном Сарајеву на трећи циклус студија ове године планира да упише 88 студената, од којих ће њих 60 самофинансирати своје студије, док 28 кандидата може бити уписано као страни студенти.

Детаљније информације о условима уписа на сва три циклуса студија, као и броју слободних мјеста по организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву могуће је погледати на званичној интернет презентацији Универзитета www.ues.rs.ba.

Посљедњи текстови

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...

Православна Нова година дочекана на Градском тргу

Уз топле напитке и музику са разгласа Фочаци су на Тргу краља Петра дочекали Нову годину по Јулијанском календару.

Дародавци из aуто-праонице „Славица“ пакетићима обрадовали фочанске малишане

Како би увеличали празничну атмосферу у Фочи и оживјели дух прославе Православне нове године, дародавци из Самоуслужне ауто-праонице „Славица“ синоћ су на...