Насловна Друштво Универзитет у Источном Сарајеву: Расписан конкурс за упис студената

Универзитет у Источном Сарајеву: Расписан конкурс за упис студената

17.8 C
Foča

Конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2020/2021. години на јавним високошколским установама у Републици Српској расписан је данас, а Универзитет у Источном Сарајеву на први циклус планира да упише 1950 студента.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицима Универзитета у Источном Сарајеву почеће 22. јуна, а завршити  26. јуна.

Полагање пријемног испита предвиђено је 1. и 2. јула у 9.00 часова, док ће термин пријемног испита на студијском програму Медицина на енглеском језику бити накнадно објављен, у зависности од епидемиолошке ситуације у замљама из којих студенти долазе, наведено је у конкурсу.

Резултати конкурса биће објављени 6. јула, док ће упис примљених кандидата почети 8. јула и трајаће до 17. јула.

Пријављивање кандидата у другом уписном року биће организовано од 31. августа до 4. септембра, док је полагање пријемног испита у овом року предвиђено 7. септембра у 9.00 часова на свим организационим јединицама Универзитета.

Резултати другог уписног рока биће познати 9. септембра, док је упис студената планиран од 14. до 18. септембра.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија на Универзитету у Источном Сарајеву биће отворен од 22. јуна до 23. октобра, када ће кандидати моћи да предају своје пријаве.

Полагање пријемног испита на другом циклусу студија предвиђено је 26. октобра у 9.00 часова, а резултати ће бити објављени 27. октобра.

Предвиђено је да из буџета буде финансирано 935 студената на првом циклусу студија, док су за суфинансирање планирана 704 студента. Планиран је упис 70 студената на самофинансирање, као и 106 студената из иностранства, те 135 ванредних студената.

На другом циклусу, планиран је упис 653 студента. На буџету има мјеста за 39, док би се 410 суфинансирало. Самофинансирање је предвиђено за 26 студената. Конкурсом је предвиђен упис 95 ванредних студената, те 83 страна студента.

Универзитет у Источном Сарајеву на трећи циклус студија ове године планира да упише 88 студената, од којих ће њих 60 самофинансирати своје студије, док 28 кандидата може бити уписано као страни студенти.

Детаљније информације о условима уписа на сва три циклуса студија, као и броју слободних мјеста по организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву могуће је погледати на званичној интернет презентацији Универзитета www.ues.rs.ba.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...