Насловна Друштво Расписан јавни позив за додјелу туристичких ваучера грађанима Републике Српске

Расписан јавни позив за додјелу туристичких ваучера грађанима Републике Српске

20.8 C
Foča

Министарство трговине и туризма Републике Српске расписало је јавни позив за подношење пријаве за додјелу туристичког ваучера који је намијењен грађанима Српске, а којима се остварује право на субвенцију трошкова услуге смјештаја, односно ноћења са доручком у једној смјештајној јединици угоститељског објекта за смјештај, без субвенције осталих трошкова исхране и пића или факултативних услуга.

Право пријаве за туристички ваучер има сваки пунољетни грађанин Републике Српске који има пријављено мјесто пребивалишта у Српској и резервисан смјештај код угоститеља директно или посредством туристичке агенције који су уписани у евиденцију угоститеља и туристичких агенција који испуњавају услове за реализацију шеме додјеле ваучера, као и да користи услугу смјештаја у угоститељском објекту ван мјеста пребивалишта.

Туристички ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Угоститељ, односно туристичка агенција наплаћује кориснику ваучера услугу умањену за вриједност туристичког ваучера, а која износи 100 КМ.

Туристички ваучер могуће је искористити у периоду од 15. јуна до 15. новембра 2020. године само код угоститеља или туристичке агенције који су уписани у евиденцију, а која је доступна на интернет страници Министарства.

Рок за подношење пријаве за ваучер истиче 10. новембра.

Јавни позив је објављен у дневном листу “Глас Српске” и на интернет страници Министарства.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...