Насловна Друштво Расписан јавни претпозив за други круг пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном...

Расписан јавни претпозив за други круг пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горњодринске регије”

11.6 C
Foča

Швајцарски Каритас у БиХ расписао је јавни претпозив за учешће у другом кругу пројекта „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горњодринске регије”, који та хуманутарна организација проводи заједно са Општином Фоча.

Циљ пројекта је да се подрже појединци и породице, локална удружења и мали предузетници који имају идеју како да увећају властито приходовање, а спадају у категорију незапослених, запослених са недовољним примањима и друге категорије становништва у неповољном економском и социјалном положају, саопштено је из локалне управе.

Наводе да охрабрују да се пријаве и жене, удружења жена, омладинске организације, занатлије, те појединце и групе чије је дјеловање усмјерено на сектор информационих технологија.

Учешће корисника у финансирању пројекта је 20 одсто, док ће остатак новца обезбиједити швајцарски Каритас и Општина Фоча.

Корисницима су на располагању двогодишњи грантови до 5.000 КМ за појединце и до 15.000 КМ за облике заједничког пословања, додаје се у саопштењу.

Заинтересовани додатне информације и формулар за пријаву могу добити у општинском Центру за услуге грађанима или путем званичне интернет странице Општине Фоча.

Пријаве кандидата који су учествовали у првом кругу пројекта неће бити разматране.

Јавни претпозив отворен је до петка, 3. децембра.

Пројекат „Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горњодринске регије”  као вид оснаживања и подршке грађанима швајцарски Каритас проводи у општинама Фоча, Чајниче, Ново Горажде, Вишеград, Рудо, Устиколина, Пале (ФБиХ) и Горажду.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.