Насловна Друштво Распоред богослужења у фочанским храмовима

Распоред богослужења у фочанским храмовима

19.5 C
Foča

Прослава најрадоснијег хришћанског празника – Божића у Храму Светог Саве у Фочи почеће 5. јануара. На Туциндан, у 8.00 часова, почиње јутрење, док је вечерње у 18.00 часова, након чега ће за најмлађе бити организовано пијукање.

На Бадње јутро, 6. јануара,  у 8.00 часова, биће служена Литургија Светог Василија Великог. Вечерње богослужење почиње од 18.00 часова, а потом освећење и налагање бадњака.

Тачно у поноћ 6. на 7. јануар, у Светосавском храму, биће служена Божићна литургија, док ће сат времена раније, у 23.00 часа, почети јутрење. Вечерње богослужење на Божић почиње у 18.00 часова, након чега ће услиједити ломљење божићне чеснице са дукатом и наградама за најмлађе.

У суботу, 8. јануара, другог дана Божића, јутрење почиње у 8.00,  Света литургија у 9.00 часова, а вечерње у 18.00 часова.

Трећег дана Божића, на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, од 8.00 часова, биће служено јутрење, од 9.00 часова Света литургија, док је у 18.00 часова вечерње.

Молебан за благословено ново љето, у Храму Светог Саве, биће служен 13. јануара, од 23.30 часова. На Мали Божић, од 8.00 часова служиће се јутрење и од 9.00 часова Литургија Светог Василија Великог.

У Храму Светог Николе, на Бадњи дан, Света литургија ће почети у 9.00 часова, а вечерње богослужење са налагањем бадњака у 17.00 часова. Литургија на Божић је у 5.00 часова, док ће другог и трећег дана литургије бити служене од 9.00 часова. На Мали Божић, 14. јануара Света литургија почиње у 9.00 часова.

У Храму Светог пророка Илије у Миљевини на Бадњи дан, вечерње је у 18.00 часова, а потом налагање бадњака. Божићна литургија биће служена у поноћ, а другог и трећег дана Божића у 9.00 часова.

У Храму Свете Тројице у Устиколини, 6. јануара, у 18.00 часова, почиње вечерње са освећењем и налагањем бадњака. На Божић литургија ће почети у 7.00 часова, а другог и трећег дана Божића у 9.00 часова.

У Храму Светог Василија Острошког и Светог Петра Дабробосанског на Велечеву у поноћ биће служена Божићна литургија. Другог и трећег дана Божића, те на Мали Божић литургије ће бити служене од 9.00 часова.

Посљедњи текстови

Требињка и Невесињац шампиони „Уличне трке кроз Фочу“

Сара Томић из Атлетског клуба „Требиње“ и Невесињац Урош Гутић који наступа за бањалучки Атлетски клуб „Борац“ побједници су „Уличне трке кроз...

Предавање ПУ Фоча у средњој школи

У Средњошколском центру одржано је предавање за ученике трећих разреда, које је организовала Полицијска управа Фоча на тему опасности посједовања и коришћења...

Млади музичари представили раскошан таленат фочанској публици

Ученици Основне музичке школе Фоча одржали су годишњи концерт и представили резултате рада у протеклих годину дана. У Градском позоришту наступило је...

Наставља се градња излетишта у Закмуру- трећа радна акција

Мјештани села Закмур и Oдбор за изградњу излетишта Бешће раван организују сутра трећу радну акцију за изградњу излетишта. Циљ...

Аутомобили, семафори, роботи, космонаути… Након двије године одржан маскенбал

Фочански Дјечији вртић “Чика Јова Змај” организовао је, након двије године паузе, традиционални дјечији маскенбал у којем је учествовало више од 300...