Насловна Друштво Резултати тестирања у Фочи охрабрују, али потребно задржати максималан опрез

Резултати тестирања у Фочи охрабрују, али потребно задржати максималан опрез

20.8 C
Foča

Резултати тестирања особа из Фоче на присуство вируса корона охрабрују, јер су сви узорци били негативни, али је потребно задржати максималан опрез и поштавање свих прописаних мјера, истакнуто је на данашњем састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.

Протеклих неколико дана тестирано је више здравствених радника из Дома здравља и Универзитетске болнице Фоча, као и особа које су биле у контакту са позитивним на вирус корона и резултати свих тестова су негативни.

Тестирања се настављају, речено је на састанку Штаба.

Начелник општине Радисав Машић каже да је потребно и даље задржати опрез, јер нико није имун на вирус, те да се нико не може ослободити бојазни да вирус корона неко не би могао донијети и у Фочу.

„На то нас упозорава стање у Калиновику и Невесињу, из свих тих општина добијамо пацијенте у нашој болници, тако да постоји реална опасност од преношења заразе. Зато грађанима и даље упозорење да се придржавају свих мјера које струка препоручује и да буду досљедни у томе, посебно у поштовању растојања и ношења маски“, напоменуо је Машић.

У Универзитетској болници Фоча, на посебном ковид одјељењу, смјештено је осам пацијената из Калиновика и Гацка, од којих је седморо позитивно на вирус корона.

На подручју општине Фоча, изузев два лица код којих је потврђено присуство вируса корона у току лијечења од других болести на Универзитетском клиничком центру у Бањалуци, нема заражених.

Под здравственим надзором су 24 лица, од којих једно у карантину.

Из надзора је изашло 198 лица.

Штаб је донио одлуку да продавнице данас, због полицијског часа, раде до 14.00 часова, док ће од сутра, када се почетак полицијског часа помјера на 22.00 часа, радно вријеме продавница остати до 18.00 часова и то до понедјељка 11. маја.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...