Насловна Друштво Ретестирања након изолације за раднике већих колектива

Ретестирања након изолације за раднике већих колектива

25 C
Foča

Општински штаб за ванредне ситуације у Фочи констатовао је данас да се епидемиолошка ситуација  на подручју ове локалне заједнице држи под контролом.

У Фочи је тренутно на вирус корона позитивно 46 особа, а опоравило се 56 заражених.

У Универзитетској болници Фоча на лијечењу су 23 пацијента из шире регије са вирусом корона и још девет у изолацији са клиничком сликом која одговара ковиду, а код којих није потврђено присуство вируса.

Начелник општине Фоча Радисав Машић каже да се ситуација на неки начин држи у нормали.

„Особе заражене вирусом корона су углавном са средње тешком клиничком сликом. У Болници су 23 пацијента, девет у изолацији, а један од њих ће данас највјероватније на респиратор“, навео је Машић.

Ранијом одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, мјера ретестирања, након истека изолације, је укинута, а Општински штаб је одлучио да се ретестирања раде за лица која су запослена у колективима са већим бројем људи.

Машић каже да је Штаб констатовао да се посебна пажња води о радним колективима у којима је било лица којима је одређена изолација.

„Поново ћемо тестирати људе који су били у изолацији 14 дана, када је ријеч о полицајцима, ватрогасцима, здравственим радницима, као и у Казнено-поправном заводу. Да добијемо чисту слику, да ти људи  који се враћају у колективе буду негативни на тесту да би могли наставити своје редовне активности“, рекао је Машић.

Он је подсјетио да мјере заштите остају на снази до 17. августа, а то значи обавеза ношења маске, лична хигијена и растојање од метар и по до два.

Последњи текстови

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Општина Фоча:Исплаћене двије студентске стипендије

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...

Обустава саобраћаја на путу Фоча-Јошаница

Због реконструкције саобраћајнице, пут Фоча-Јошаница на дијелу код  Универзитетске болнице Фоча, у дужини од 500 метара, од данас до 1.октобра биће затворен...

Мале хидроелектране помогле Универзитетску болницу Фоча

Универзитетска болница Фоча добила је шест апарата за праћење виталних функција и ламинарну комору за припрему онколошких лијекова чија је вриједност 90.000...

Дио насеља Брод на Дрини сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже у насељу Брод на Дрини, сутра ће у периоду од 09.00 до 15.00 часова, без струје бити потрошачи...