Насловна Друштво "Ритам Европе": Марији највише гласова жирија, пресудили СМС гласови

“Ритам Европе”: Марији највише гласова жирија, пресудили СМС гласови

11.6 C
Foča

Фочанка Марија Станић вратила се са музичког такмичења “Ритам Европе” помало тужна јер није успјела освојити прижељкивано прво мјесто, али поносна и задовољна због сазнања да је од стручног жирија добила највише гласова.

Марија је, уз плесну подршку суграђанки Анђеле Вуковић, Миљане Пејовић и Саре Вуковић, наступила са пјесмом “Донт брејк ми” од аустралијске пјевачице Монтајн и по гласовима стручног жирија била је прва, али су пресудили СМС гласови, по којима је екипа из Фоче била седма.

У укупном пласману, када се саберу гласови жирија и СМС-а, Фочанке су на такмичењу, које је уз ТВ пренос одржано у Лопарама, освојиле треће мјесто, иза Котор Вароша и Приједора.

“Задовољне смо и трећим мјестом, а посебно што су нам представници других градова и стручни дио жирија дали највише гласова, чиме смо испунили наша и очекивања наших суграђана. Упознали смо се са учесницима из других градова и лијепо смо се дружили што и јесте један од циљева такмичења”, прича Марија.

Она наводи да им је најбитнија оцјена жирија, јер, истиче, жири је оцјењивао објективно, док су СМС гласови субјективни.

“За треће мјесто није било награде, али нама је довољна награда та ноћ проведена у хотелу са добрим друштвом из других градова”, каже Марија.

Матуранткиња фочанске гимназије, која је у Фочи завршила Основну музичку школу гдје је учила соло пјевање и клавир, чистом десетком оцјењује такмичење “Ритам Европе” и истиче да је за њу то било предивно искуство којег ће се сјећати цијелог живота.

“Сви су били веома добри према нама, а мој инструктор пјевања ми је рекао да би била велика штета, ако се не будем бавила пјевањем. За сада то не планирам, али можда се нешто промијени, никада се не зна”, рекла је Марија.

У гласању је учествовало свих 15 општина које су имале своје представнике, по узору на глсање на Евровизији.

Општину Фоча представљао је професор у Основној музичкој школи Борислав Бјелогрлић.

Он напомиње да је ово био први наступ Фоче у “Ритму Европе”, те да је Марија одушевила чланове жирија.

„Послије њеног наступа, сви чланови жирија били су изненађени тако добрим спотом и тако добрим наступом. По њиховим реакцијама могао сам да видим да ће од жирија добити много гласова”, навео је Бјелогрлић.

Он је додао да је жири имао веома тежак задатак, јер такмичари нису изводили пјесме уживо, већ су пуштани спотови, који су раније снимљени.

“Веома смо задовољни резултатом наших представника, иако смо искрено сви вјеровали у побједу. Организација је била одлична, такмичење квалитетно и надамо се да ћемо идуће године у Котор Варошу бити још бољи”, закључио је Бјелогрлић.

Партнери „Ритма Европе“ у Фочи били су Центар за културу и информисање, Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво „Побратимство” уз подршку локалне управе.

Посљедњи текстови

Излазност у Фочи 59,9 одсто

У Фочи је затворено свих 36 бирачких мјеста, од којих је једно за гласање у одсуству, а укупна излазност на општим изборима...

Освештани темељи конака монашке келије у Челебићима

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче  данас су освештани темељи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и...

ОИК Фоча: До 15,00 часова гласало 40 одсто бирача

На редовним бирачким мјестима у Фочи до 15.00 часова гласало је 6.567 бирача, односно 39,94 одсто, рекао је предсједник Општинске изборне комисије...

До 11,00 часова излазност у Фочи 17 одсто

На биралиштима у Фочи до 11.00 часова гласало је 2.824 бирача, односно 17 одсто од укупно уписаних у бирачки списак, рекао је Радио...

ОИК: Избори почели без проблема, једно изборно мјесто отворено са закашњењем

У општини Фоча једно бирачко мјесто отворено је са закашњењем, док за бирачко мјесто у Поповом Мосту подаци о времену отварања нису...