Насловна Друштво "Ритам Европе": Марији највише гласова жирија, пресудили СМС гласови

“Ритам Европе”: Марији највише гласова жирија, пресудили СМС гласови

7.7 C
Foča

Фочанка Марија Станић вратила се са музичког такмичења “Ритам Европе” помало тужна јер није успјела освојити прижељкивано прво мјесто, али поносна и задовољна због сазнања да је од стручног жирија добила највише гласова.

Марија је, уз плесну подршку суграђанки Анђеле Вуковић, Миљане Пејовић и Саре Вуковић, наступила са пјесмом “Донт брејк ми” од аустралијске пјевачице Монтајн и по гласовима стручног жирија била је прва, али су пресудили СМС гласови, по којима је екипа из Фоче била седма.

У укупном пласману, када се саберу гласови жирија и СМС-а, Фочанке су на такмичењу, које је уз ТВ пренос одржано у Лопарама, освојиле треће мјесто, иза Котор Вароша и Приједора.

“Задовољне смо и трећим мјестом, а посебно што су нам представници других градова и стручни дио жирија дали највише гласова, чиме смо испунили наша и очекивања наших суграђана. Упознали смо се са учесницима из других градова и лијепо смо се дружили што и јесте један од циљева такмичења”, прича Марија.

Она наводи да им је најбитнија оцјена жирија, јер, истиче, жири је оцјењивао објективно, док су СМС гласови субјективни.

“За треће мјесто није било награде, али нама је довољна награда та ноћ проведена у хотелу са добрим друштвом из других градова”, каже Марија.

Матуранткиња фочанске гимназије, која је у Фочи завршила Основну музичку школу гдје је учила соло пјевање и клавир, чистом десетком оцјењује такмичење “Ритам Европе” и истиче да је за њу то било предивно искуство којег ће се сјећати цијелог живота.

“Сви су били веома добри према нама, а мој инструктор пјевања ми је рекао да би била велика штета, ако се не будем бавила пјевањем. За сада то не планирам, али можда се нешто промијени, никада се не зна”, рекла је Марија.

У гласању је учествовало свих 15 општина које су имале своје представнике, по узору на глсање на Евровизији.

Општину Фоча представљао је професор у Основној музичкој школи Борислав Бјелогрлић.

Он напомиње да је ово био први наступ Фоче у “Ритму Европе”, те да је Марија одушевила чланове жирија.

„Послије њеног наступа, сви чланови жирија били су изненађени тако добрим спотом и тако добрим наступом. По њиховим реакцијама могао сам да видим да ће од жирија добити много гласова”, навео је Бјелогрлић.

Он је додао да је жири имао веома тежак задатак, јер такмичари нису изводили пјесме уживо, већ су пуштани спотови, који су раније снимљени.

“Веома смо задовољни резултатом наших представника, иако смо искрено сви вјеровали у побједу. Организација је била одлична, такмичење квалитетно и надамо се да ћемо идуће године у Котор Варошу бити још бољи”, закључио је Бјелогрлић.

Партнери „Ритма Европе“ у Фочи били су Центар за културу и информисање, Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво „Побратимство” уз подршку локалне управе.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...