Насловна Друштво Сарадња Универзитета у Источном Сарајеву и Викимедијине заједнице РС

Сарадња Универзитета у Источном Сарајеву и Викимедијине заједнице РС

25.3 C
Foča

Универзитет у Источном Сарајеву и Викимедијина заједнице Републике Српске потписали су споразум о сарадњи са циљем организовања различитих облика радионица, семинара, стручних конференција које могу бити корисне како професорима тако и студентима Универзитета у Источном Сарајеву, саопштено је из Викимедијине заједнице.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић изразио је задовољство што је Универзитет у Источном Сарајеву један од пионира међу високошколским институцијама у Босни и Херцеговини када је у питању сарадња са Викимедијом Републике Српске.

Он је изразио наду да ће сарадња са Викимедијом Републике Српске допринијети популаризацији Универзитета у Источном Сарајеву и да ће се, између осталог, повећати видљивост свих факултета који функционишу у оквиру овог универзитета на највећој свјетској енциклопедији – Википедији.

Предсједница Викимедијине заједнице Републике Српске Бојана Подгорица је изјавила да је потписивање споразума са Универзитетом у Источном Сарајеву још један од доказа који потврђују зрелост и озбиљност рада Викимедијине заједнице Републике Српске која је почела са радом 2015.године.

Координатор образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске Вук Вучетић

Координатор образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске Вук Вучетић рекао је да потписивање споразума са Унверзитетом у Источном Сарајеву представља значајан дан за Викимедијину заједницу Републике Српске и изразио наду да ће у наредном периоду бити организовано низ радионица, семинара и стручних конференција на којем ће учешће узети студенти и професори са различитих факултета.

Вучетић, који је и доцент на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, је напоменуо да је један од циљева Викимедијиног образовног програма афирмација Википедије и Википедијиних алата у свакодневном раду и настави.

Сарадња ће се одвијати у оквирима Еду Вики образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске који је покренут 2016. године, а који представља програм сарадње са свим образовним институцијама. Поред локалног, програм је истовремено и међународног карактера и односи се и на сарадњу са образовним институцијама у земљама у којима постоје Викимедијини огранци.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...