Насловна Култура Свјетски дан музике обиљежен у Фочи

Свјетски дан музике обиљежен у Фочи

25.3 C
Foča

Солистичким концертом гитаристкиње Наташе Мијовић у Фочи је обиљежен Свјетски дан музике. Публика је уживала у најфинијим мелодијама класичне музике из епохе барока, класицизма и романтизма.

Млада Фочанка публици се представила композицијама Јохана Себастијана Баха, Маура Ђулијанија, Агустина Мангореа, Фернанда Сора и Еитора Виља Лобоса.

-Представила сам програм који припремам за пријемни испит на Музичкој академији. Композиције су захтјевне, требало је доста времена да их увјежбам. Љубав према гитари сам открила још у трећем разреду основне школе. Код куће сам имала клавир, али ми је гитара увијек била привлачнија-рекла је Мијовићева.  

Гост концерта била је надарена ученица Средње музичке школе из Требиња Надежда Мастило. Она је извела Моцартову сонату за клавир и композицију Гносијен француског композитора Ерика Сатија.

-Свакодневно вјежбам, а композиције које сам извела су прилагођене мом узрасту, тако да нису пуно тешке за свирање. Клавир сам завољела посматрајући свог оца док свира. Након основне уписала сам средњу музичку школу и за сада постижем одличне резултате-рекла је Мастило.

Концерт је организовао Музеј Старе Херцеговине.

-Част нам је да можемо пружити прилику овако талентованој дјеци да наступе пред публиком. То им много значи, а овакви догађаји су драгоцјени свима-рекла је директор Музеја Душанка Станковић.

Свјетски дан музике обиљежава се првог дана љета у више од 120 земаља. На овај дан окупљају се музичари, професионалци и аметери, како би публику подсјетили на љепоту и важност музике.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...