Насловна Хроника Седам лица из Фоче преварама на интернету стекло 300 хиљада КМ

Седам лица из Фоче преварама на интернету стекло 300 хиљада КМ

19 C
Foča

Одјељење криминалистичке полиције Полицијске управе Фоча поднијело је надлежном тужилаштву извјештај о почињеном кривичном дјелу против  седам лица из Фоче због постојања основа сумње да су починили кривична дјела прање новца, превара и изнуда,  при чему су лицу В.П. из Њемачке причинили материјалну штету у износу од 60.000 евра, док су од више лица прибавили противпоравну имовинску корист од 300.000 евра, саопштено је из Полицијске управе.

Лица Р.Н. и М.П. из Фоче сумњиче се да су од фебруара 2017. године до фебруара 2020. године  у намјери да за себе прибаве имовинску корист приказивали лажне чињенице путем друштвених мрежа оштећеном лицу о исходима намјештених спортских мечева, те га на тај начин довели у заблуду, а потом је Р.Н. истом упућивао путем телефона пријетње по живот и тијело као и члановима његове породице.

Оштећено лице  је у наведеном периоду на рачуне пријављених лица Р.Н, М.П, Р.Њ, А.С, М.Н, Ж.Н.  и Ц.Г.  уплаћивао новац од око 60.000 евра,  за који су пријављени знали да је прибављен извршењем кривичног дјела чиме су починили кривично дјело прање новца.

Пријављена лица су у периоду од 2017. до 2020. године на штету више оштећених лица приликом извршења кривичних дјела превара и прање новца прибавили себи противправну имовинску корист у износу од 300.000 конвертибилних марака, наводи се у саопштењу Полиције.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.