Насловна Хроника Седам лица из Фоче преварама на интернету стекло 300 хиљада КМ

Седам лица из Фоче преварама на интернету стекло 300 хиљада КМ

-5 C
Foča

Одјељење криминалистичке полиције Полицијске управе Фоча поднијело је надлежном тужилаштву извјештај о почињеном кривичном дјелу против  седам лица из Фоче због постојања основа сумње да су починили кривична дјела прање новца, превара и изнуда,  при чему су лицу В.П. из Њемачке причинили материјалну штету у износу од 60.000 евра, док су од више лица прибавили противпоравну имовинску корист од 300.000 евра, саопштено је из Полицијске управе.

Лица Р.Н. и М.П. из Фоче сумњиче се да су од фебруара 2017. године до фебруара 2020. године  у намјери да за себе прибаве имовинску корист приказивали лажне чињенице путем друштвених мрежа оштећеном лицу о исходима намјештених спортских мечева, те га на тај начин довели у заблуду, а потом је Р.Н. истом упућивао путем телефона пријетње по живот и тијело као и члановима његове породице.

Оштећено лице  је у наведеном периоду на рачуне пријављених лица Р.Н, М.П, Р.Њ, А.С, М.Н, Ж.Н.  и Ц.Г.  уплаћивао новац од око 60.000 евра,  за који су пријављени знали да је прибављен извршењем кривичног дјела чиме су починили кривично дјело прање новца.

Пријављена лица су у периоду од 2017. до 2020. године на штету више оштећених лица приликом извршења кривичних дјела превара и прање новца прибавили себи противправну имовинску корист у износу од 300.000 конвертибилних марака, наводи се у саопштењу Полиције.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...