Naslovna Hronika Sedam lica iz Foče prevarama na internetu steklo 300 hiljada KM

Sedam lica iz Foče prevarama na internetu steklo 300 hiljada KM

-5 C
Foča

Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Foča podnijelo je nadležnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv  sedam lica iz Foče zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela pranje novca, prevara i iznuda,  pri čemu su licu V.P. iz Njemačke pričinili materijalnu štetu u iznosu od 60.000 evra, dok su od više lica pribavili protivporavnu imovinsku korist od 300.000 evra, saopšteno je iz Policijske uprave.

Lica R.N. i M.P. iz Foče sumnjiče se da su od februara 2017. godine do februara 2020. godine  u namjeri da za sebe pribave imovinsku korist prikazivali lažne činjenice putem društvenih mreža oštećenom licu o ishodima namještenih sportskih mečeva, te ga na taj način doveli u zabludu, a potom je R.N. istom upućivao putem telefona prijetnje po život i tijelo kao i članovima njegove porodice.

Oštećeno lice  je u navedenom periodu na račune prijavljenih lica R.N, M.P, R.NJ, A.S, M.N, Ž.N.  i C.G.  uplaćivao novac od oko 60.000 evra,  za koji su prijavljeni znali da je pribavljen izvršenjem krivičnog djela čime su počinili krivično djelo pranje novca.

Prijavljena lica su u periodu od 2017. do 2020. godine na štetu više oštećenih lica prilikom izvršenja krivičnih djela prevara i pranje novca pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 300.000 konvertibilnih maraka, navodi se u saopštenju Policije.

Poslednji tekstovi

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo Foča nabavio je 1.200 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 150 doza komercijalne vakcine.

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...