Насловна Друштво Седам странака потписало споразум о заједничком учешћу у власти

Седам странака потписало споразум о заједничком учешћу у власти

-4.2 C
Foča

Седам политичких партија, које су на протеклим локалним изборима подржале СНСД-овог кандидата за начелника Милана Вукадиновића, потписале су коалициони споразум о наставку сарадње и заједничком дјеловању у будућој власти. Споразум су потписали предсједници општинских одбора СНСД-а, ДЕМОС-а, ДНС-а, СП-а, СПС-а, Уједињене Српске и НДП-а.

У фочански парламент ушло је девет странака, а према непотпуним подацима ЦИК-а БиХ седам коалиционих партнера требало би да има 20 од укупно 25 одборника.

Преосталих пет одборника имаће СДС- четири и један СДА, али ће се тачан распоред одборника знати након пребројавања гласова из мобилних и ковид тимова, те гласова пристиглих поштом.

Новоизабрани начелник Фоче Милан Вукадиновић увјерен у апсолутну већину у будућем сазиву фочанског парламента. Позив је упућен и другим политичким странкама за сарадњу у раду скупштине и извршне власти.

-Коалициони споразум је иницијалне природе о даљем наставку сарадње седам политичких субјеката, а позваћу и остале политичке субјекте да разговарамо о сарадњи у смислу рада Скупштине и будућности Фоче-рекао је Вукадиновић.

У фочанском СНСД-у, који је на локалним изборима освојио највећи број гласова, очекују да ће се уз подршку и сарадњу коалиционих партија, Фоча брже и боље развијати.

-Са најављеним великим пројектима, ово је нешто што ће Фочу довести до већег буџета, бољег живота и нових радних мјеста-рекао је предсједник ОО СНСД-а Вељко Марић.

Марић је додао да о функцијама неће говорити док се не саопште коначни резултати избора. Нагласио је  да су сви дали подршку новом начелнику да предложи састав свог тима у будућој извршној власти.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...