Насловна Друштво Сергеј Трифуновић: Тјентиште је свето мјесто и природни феномен

Сергеј Трифуновић: Тјентиште је свето мјесто и природни феномен

8.3 C
Foča

Познати српски глумац Сергеј Трифуновић, који је на ОК фесту представио своју књигу „Стовариште“, рекао је да је Тјентиште свето мјесто и јединствено подручје које је, уз велики историјски значај, прави драгуљ природе.

Трифуновић је истакао да би, да је живио у том времену, вјероватно био на Сутјесци 1943. године.

„За мене је ово свето место, а друга раван овога је што ми вероватно не бисмо никада, да се није десила битка на Сутјесци, да се партизани овде нису скривали, ја не знам да ли бисмо прошли кроз ово фантастично рајско насеље. Када сам био 2018. нисам могао себи да дођем од природе- од шуме, од реке, мириса“, рекао је Трифуновић.

Он је изразио задовољство што на овом мјесту постоји један овакав фестивал.

„Надам се  да ће ОК фест да се шири, да се устали и буде још бољи, ако је то могуће“, рекао је београдски глумац.

Међу публиком ОК феста за његову аутобиографску књигу владало је велико интересовање.

„Фасциниран сам посјећеношћу, било је предивно, људи су слушали и заиста су чули оно што смо причали, срце ми је пуно“, рекао је Трифуновић.

За књигу “Стовариште”, Трифуновић је на представљању рекао да је настала из “цртица”, које је биљежио на аеродромима и чекаоницама, а публику је посебно занимала прича о сусрету са фронтменом “Азре” Џонијем Штулићем у Холандији 1999. године.

На промоцији су, уз Трифуновића, говорили доктор књижевно-историјских наука из Источног Сарајева  Дарко Ковачевић и новинар из Фоче Владимир Пантовић.

За књигу „Стовариште“ је речено да је веома занимљива, а да је њена посебна вриједност што је испричана на искрен начин, без трунке сујете.

„Трифуновић је освијетлио себе изнутра без задршке, са свим својим врлинама и манама“, рекао је Пантовић.

У књизи је доста прича са снимања филомова, између осталог, са снимања „Муња“ и „Туђе Америке“, о Трифуновићевом боравку у Америци, познанству са славним личностима, попут Шон Пена и Стивија Вондера, као и прича о томе како није имао храбрости да се упозна са Марлоном Брандом.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...