Насловна Друштво Синдикалци захвалили одлазећем начелнику на доброј сарадњи

Синдикалци захвалили одлазећем начелнику на доброј сарадњи

-9 C
Foča

Осам година вођења општине и сарадње са Синдикалном организацијом општинске управе, направити резултате и уоквирити све у законске одредбе и колективне уговоре, није био нимало лак посао. Добра сарадња представника Синдикалне организације и начелника општине Радисава Машића, данас је крунисана лијепим дружењем и уручењем захвалнице и симболичног поклона одлазећем начелнику.
Након захтјевног посла, преговарања и договорања, заштите радничких права, Синдикална општинска организација успјела је успоставити добру сарадњу са одлазећим начелником Општине, Радисавом Машићем. То показује и податак да је Општина Фоча међу првим општинама у БиХ по поштовању и примјени закона и колективног уговора.
„Осам година сарађивати са једним начелником и представљати раднике, направити добре резултате, уоквирити све у законске одредбе и колективни уговор, то нисам могао постићи никада прије, то сам успио тек са начелником Радисавом Машићем. Ово је порука и сљедећем начелнику да зна да овђе постоји здрав и жив синдикат , да су постављени добри темељи, да наставимо само да уређујемо права радника и његујемо добре односе. Можемо да се похвалимо да немамо никаквих дуговања од општине, било је ту рада, преговора и успјели смо у томе. Ово је порука и другим синдикалним организацијама како треба да функционише сарадња између послодавца и синдиката, рекао је предсједник Синдикалне организације општинске управе Фоча, Милија Радовић.


Радисав Машић провео је два мандата на челу општине Фоча. Дугогодишња сарадња са представницима синдиката захтијевала је дуге разговоре и преговоре. Није било увијек лако прихватити све захтјеве синдикалних представника, који су заступали интерес радника и уоквирити их у законске одредбе и колективне уговоре.
„Обрадован сам овом пажњом Синдиката и потребом људи да кажу оно што су у нашем раду осјетили као заједнички напор и успјех који смо постогли. Ми смо у ових осам година, кад је Синдикат у питању постигли много, и за 140 људи колико је било запослено у свим институцијама и општинској управи, обезбиједили да неколико пута плате буду повећане и редовно исплаћиване, да не буду испод републичког просјека, као и топли оброк и регрес. Ми смо заједничким радом и атмосфером коју смо створили у општинској управи заиста функционисали као једна добра локална управа. Начелник општине не може функционисати без својих сарадника. Сви смо ми на услузи грађанаима и ако то све не функционише како треба онда ни први човјек општине не може да функционише добро. Синдикат општинске управе ђеловао је увијек у инересу радника. Настојао се увијек издићи изнад страначких интереса. На крају мог мандата можемо рећи да смо урадили све оно што смо планирали, да смо све довели у један стабилан ниво, да је ово општина која има стабилан и ликвидан буџет, која све своје обавезе уредно сервисира, да никоме ништа не дугује, да нема судских спорова“, рекао је начелник Радисав Машић на данашњем дружењу са представницима Синдикалне организације општинске управе Фоча.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...