Насловна Хроника Слободе лишено 14 Фочака осумњичених да су оштетили буџет БиХ за 400.000...

Слободе лишено 14 Фочака осумњичених да су оштетили буџет БиХ за 400.000 КМ

-4.2 C
Foča

Акција Тужилаштва БиХ у сарадњи са више од 250 припадника Граничне полиције БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске усмјерена је против 14 лица, углавном са подручја Фоче, осумњичених да су кријумчарила и продавала велике количине цигарета и дуванских производа, оштетивши буџет БиХ за најмање 400.000 КМ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва је потврђено да се претреси у оквиру акције кодног назива “Вулф” врше на укупно 20 локација, те истакнуто да ће осумњичени бити предати тужиоцу, који ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

У саопштењу се наводи да су ова лица осумњичена да су у другој половини ове године кријумчарила и продала велику количину цигарета без акцизних маркица БиХ, углавном са подручја Црне Горе у БиХ, чиме су остварили велику незакониту имовинску корист и нанијели штету буџету БиХ.

Тужилац Тужилаштва БиХ налази се на терену, гдје координише рад полицијских службеника који учествују у акцији, додаје се у саопштењу.

Из Тужилаштва наводе да је извршење кривичних дјела реализовано током пандемије вируса корона у БиХ, а према прикупљеним доказима, штета нанесена буџету БиХ је најмање око 400.000 КМ.

У саопштењу се истиче да су током истраге прикупљени докази да су осумњичени дјеловали као организована група са јасно подијељеним улогама и задацима у извршењима кривичних дјела.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...