Насловна Друштво СО Фоча: Усвојена одлука о градњи Дома за старија лица

СО Фоча: Усвојена одлука о градњи Дома за старија лица

22.3 C
Foča

Фото: Програм рада начелника Општине Фоча

Одборници СО Фоча једногласно су усвојили Одлуку о изградњи Дома за старија лица у Фочи и констатовали да је то неопходно и што краћем року реализовати. У другим општинама је смјештено 28 старих лица из Фоче у таквим објектима, а велики је је број захтјева за ту врсту услуге.

Градња је предвиђена у Студентској улици, у близини Медицинског факултета али за сада нема инвеститора или стратешких партнера за тај пројекат.

Начелник за привреду и друштвене дјелатности, Оливера Елез је нагласила да се још увијек не може утврдити начин финансирања овог дома. „Земљиште које је предвиђено има предност због близине здравствене установе, али је потребно пронаћи инвеститора. Услови изградње ће бити ригорозни и уколико у овој години не пронађемо инвеститора, можда ће се Општина и сама одлучити за градњу“, истакла је Елезова.

Одборници опозиције су сагласни да је изградња дома за старе неопходна али су изнијели низ замјерки актуелној власти. Огњен Бодирога и Милорад Костић, одборници СДС-а су нагласили да је првобитно предвиђена градња дома на Миљевини, па је у најмању руку необично што је дошло до измјене тог плана. „Од овога нема ништа наредне двије године и то је једино сигурно, све је ствар предизборне кампање“, истакао је Бодирога.

Петар Елез, одборник СПС-а, који је и поријеклом из Миљевине, рекао је да је до промјене локације дошло јер је предвиђена зграда у том мјесту у судском спору, због стечајног поступка у руднику, те да је неизвјесно како ће се поступак окончати.

Предсједник клуба одборника СДС-а, Миливоје Достић је навео да је близина болнице неоснован аргумент. „Болница нема ништа с тим. Дом би имао ангажовано медицинско особље за своје потребе из сектора примарне здравствене заштите, што се обично рјешава уговором између власника и дома здравља“, истакао је Достић.

За начелника Општине Фоча, Милана Вукадиновића, изградња Дома за старија лица је стратешки циљ јер је много наших суграђана смјештено од Бијељине до Требиња. „Изгубили смо годину дана у планирању реализације овог циља због судског спора зграде у Миљевини, али ћемо на крају видјети и коначни статус те зграде кад се стечајни поступак заврши. Сада би цијена куповине те зграде била нереално висока. Близина факултета је важна јер тај будући дом може бити и наставна база Медицинског факултета, што је предност за овај пројекат“, истакао је Вукадиновић.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...