Насловна Друштво СО Фоча: Још један апел и захтјев надлежнима да коначно почну обнову...

СО Фоча: Још један апел и захтјев надлежнима да коначно почну обнову путне мреже

22.4 C
Foča

Скупштина општине Фоча још једном је изразила незадовољство стањем магистралних и регионалних путева на подручју ове локалне заједнице и надлежним институцијама Републике Српске и БиХ по хитном поступку упутила је захтјев да се коначно крене у обнову путне мреже.

Магистрални и регионални путеви  нису безбједни за саобраћај и представљају препреку за економски развој Фоче и шире регије, констатовано је у скупштинском закључку.

Слично као што су то урадили у мају прошле године на посебној сједници, одборници су једногласно усвојили закључак у којем су истакли да је путна мрежа у веома лошем стању и да су становници незадовољни уз апел да је потребно да се магистрални пут Брод на Дрини-Шћепан Поље што прије цијелом дужином прошири на пет метара и асфалтира уз израду одбојних ограда, те да се убрзају активности како би почела изградња нове трасе тог и пута Брод на Дрини-Тјентиште.

Уз ова два правца, апеловано је и да се што прије покрену активности за реконструкцију магистралног пута Фоча-Годијено, који даље води према Чајничу, те регионалног пута према Челебићима и граници са Црном Гором, односно према општини Пљевља.

Апел је поновљен и Савјету министара БиХ да се убрзају активности на реализацији изградње пута Сарајево-Добро Поље-Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Такође, још једном је од надлежних републичких органа затражено знатно боље одржавање магистралних и регионалних путева на подручју Фоче.

„Од Јавног предузећа „Путеви Српске“ захтијева се да обавеже надзорне органе да након завршетка зимске сезоне поднесу Скупштини општине Фоча информацију о спроведеним мјерама и активностима, а такође и информацију о реализацији активности о свим наведеним путним правцима”, наведено је у закључку који је прочитао начелник општине Милан Вукадиновић.

Он је подсјетио да је сличан закључак усвојен на посебној сједници 20. маја 2021. године.

„Ја као начелник нисам задовољан спроведеним активнотима и одговорима у вези са свим путним комуникацијама. Дешавају се активности, али се не раде оном динамиком којом ми очекујемо и зато смо се договорили да усвојимо овакав закључак и да га по хитној процедури прослиједимо свим релевантним институцијама“, рекао је Вукадиновић у обраћању одборницима.

Закључак ће бити прослијеђен Влади Републике Српске, Јавном предузећу „Путеви Српске“, Вијећу министара БиХ, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...