Насловна Друштво СО Фоча: Још један апел и захтјев надлежнима да коначно почну обнову...

СО Фоча: Још један апел и захтјев надлежнима да коначно почну обнову путне мреже

7.9 C
Foča

Скупштина општине Фоча још једном је изразила незадовољство стањем магистралних и регионалних путева на подручју ове локалне заједнице и надлежним институцијама Републике Српске и БиХ по хитном поступку упутила је захтјев да се коначно крене у обнову путне мреже.

Магистрални и регионални путеви  нису безбједни за саобраћај и представљају препреку за економски развој Фоче и шире регије, констатовано је у скупштинском закључку.

Слично као што су то урадили у мају прошле године на посебној сједници, одборници су једногласно усвојили закључак у којем су истакли да је путна мрежа у веома лошем стању и да су становници незадовољни уз апел да је потребно да се магистрални пут Брод на Дрини-Шћепан Поље што прије цијелом дужином прошири на пет метара и асфалтира уз израду одбојних ограда, те да се убрзају активности како би почела изградња нове трасе тог и пута Брод на Дрини-Тјентиште.

Уз ова два правца, апеловано је и да се што прије покрену активности за реконструкцију магистралног пута Фоча-Годијено, који даље води према Чајничу, те регионалног пута према Челебићима и граници са Црном Гором, односно према општини Пљевља.

Апел је поновљен и Савјету министара БиХ да се убрзају активности на реализацији изградње пута Сарајево-Добро Поље-Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Такође, још једном је од надлежних републичких органа затражено знатно боље одржавање магистралних и регионалних путева на подручју Фоче.

„Од Јавног предузећа „Путеви Српске“ захтијева се да обавеже надзорне органе да након завршетка зимске сезоне поднесу Скупштини општине Фоча информацију о спроведеним мјерама и активностима, а такође и информацију о реализацији активности о свим наведеним путним правцима”, наведено је у закључку који је прочитао начелник општине Милан Вукадиновић.

Он је подсјетио да је сличан закључак усвојен на посебној сједници 20. маја 2021. године.

„Ја као начелник нисам задовољан спроведеним активнотима и одговорима у вези са свим путним комуникацијама. Дешавају се активности, али се не раде оном динамиком којом ми очекујемо и зато смо се договорили да усвојимо овакав закључак и да га по хитној процедури прослиједимо свим релевантним институцијама“, рекао је Вукадиновић у обраћању одборницима.

Закључак ће бити прослијеђен Влади Републике Српске, Јавном предузећу „Путеви Српске“, Вијећу министара БиХ, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Посљедњи текстови

Рудар однио бодове из Фоче

У 21. колу Прве лиге Републике Српске фудбалери Сутјеске поражени су на свом терену од екипе Рудара из Приједора резултатом 2:1.

ПУ Фоча: Дан отворених врата

Поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске, Полицијска управа Фоча данас је организовала „ Дан отворених врата“. Припадници МУП-а најмлађим...

Бадњари добили кров над главом, честитке и поклони од предсједника Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је осмочлану породицу Бадњар из Фоче поводом њиховог усељења у нови дом. У акцији предсједника Српске...

Из буџета општине 185.00 марака за студентске стипендије

Уговоре о стипендирању са начелником општине Фоча Миланом Вукадиновићем потписала су стотину педесет два студента који ће у текућој академској години примати...

Сутра реконструкција далековода према Слатини

Више фочанских села на подручју од Орахова до Слатине сутра ће бити без струје од 10,00 до 17,00 часова због реконструкције далековода,...

Полицијски службеници даровали крв

У Српској је у току акција добровољног давања крви коју Министарство унутрашњих послова организује поводом 4. априла – Дана полиције Републике Српске....

Музеј Републике Српске у посјети кући Хаџивуковића: Заштити драгоцјено насљеђе и учинити га доступним јавности

Музеј Републике Српске покренуће иницијативу да се кућа Ника и Ђорђа Хаџивуковића, стара више од два вијека, у некадашњој Српској Вароши у...

Сутјеска дочекује Рудар

Фудбалери Сутјеске сутра ће угостити Рудар из Приједора у 21. колу Прве лиге Републике Српске. Сутјеска је са 35...

Сутра потписивање уговора о стипендирању студената

У Центру за културу и информисање Фоча сутра ће бити организовано потписивање уговора о стипендирању студената из општинског буџета.

Јавни позив за бањско лијечење РВИ и ППБ

На основу Пројекта бањске рехабилитације ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске за 2023. годину Министарство рада...