Насловна Друштво Стабилно стање зараженог пацијента, тестирани контакти

Стабилно стање зараженог пацијента, тестирани контакти

14 C
Foča

Једна особа из Фоче позитивна је на вирус корона и смјештена је на Одјељењу инфектологије у Универзитетској болници Фоча. Стање пацијента је стабилно, чекају се резултати тестираних контаката, речено је на састанку Штаба за ванредне ситуације општине Фоча.

Истакнуто је да, у новонасталој ситуацији, нема мјеста паници и да је потребно сви да се придржавају раније донесених мјера.

-Стално истичемо да је сада лична одговорност на свакоме од нас и да је ношење маске у затвореном простору обавеза коју морамо поштовати. Морамо поново да се дисциплинујемо, да у продавницама и у угоститељским објектима носимо маске, као и да редовно обављамо дезинфекцију, те избјегавамо физичке контакте. Апелујем на грађане да одгоде прославе уколико су планирали да их организују са већим бројем људи- рекао је начелник општине Фоча Радисав Машић.

Штаб је одлучио да ће радно вријеме трговина и даље бити до 21.00 час радним данима, односно до 18.00 часова викендом. Угоститељски објекти моћи ће да раде до 23.00 часа. Најављене су строже инспекцијске контроле.

-Инспекција ће поново са полицијом почети строже контроле придржавања мјера и молимо све да се суздрже од организовања музике уживо или окупљања већег броја људи у угоститељским објектима, јер ће казне бити ригорозне . Прије свега морамо водити рачуна о здрављу грађана и то нам је најважнија обавеза- рекао је Машић.

На састанку је речено да ће од данас сви пацијенти у Универзитетској болници Фоча бити тестирани брзим тестовима на вирус корона.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.