Насловна Друштво Стевандић: Остварићемо бољу везу Фоче са фондовима ЕУ и вишим нивоима власти

Стевандић: Остварићемо бољу везу Фоче са фондовима ЕУ и вишим нивоима власти

2 C
Foča

Предсједник странке Уједињена Српска Ненад Стевандић рекао је данас у Фочи да у овој странци очекују да ће на наредним локалним изборима постати дио фочанског парламента и да ће имати прилику да значајно учествују у стратешком планирању развоја ове локалне заједнице.

Странка Уједињена Српска у постојећем сазиву Скупштине општине Фоча званично нема одборнике, али су два независна одборника њихови чланови, па од предстојећих избора очекују да формализују учешће у локалној управи.

„Фоча је у кичми градова Српске који су административни, универзитетски и неки други центри и њихов развој мора бити стретешки планиран, а то ради наш одјел за стратешко планирање и Марио Милановић, који је то радио у Европској комисији и у Влади Аустралије. Сигурни смо да ће, нашим формалним и бољим учешћем у власти, Фоча добити развојне програмекоји се  могу брзо аплицирати у Европску комисију и повући средства од Ипа фондова. То до сада није било на завидном нивоу, прича је завршавала на рубовима општине и нисмо успјели да направимо добре конекције било са републичким, било са нивоом БиХ, Владом Србије, европским партнерима преко Ипа фондова, а наша млађа и бржа екипа може да пружи велики допринос“, рекао је Стевандић.

Он је данас са кадидатима ове странке за одборнике у СО Фоча, након шетње улицама Фоча, на Градском тргу разговарао са грађанима, између осталог, и о мјерама за сузбијање вируса корона.

Стевандић је истакао да је Српска успјела да спријечи погоршање епидемиолошке ситуације.

„Наши активисти од данас дијеле летке грађанима у којима их упозоравамо шта је то корона, објашњавамо шта треба да предузму да би се заштитили. Такође, почећемо од 25. септембра да мјеримо крвни притисак и шећер свим грађанима у превентивне сврхе“, најавио је Стевандић.

Предсједник Општинског одбора Мирослав Матовић најавио је да ће, након што постану парламентарна странка, једном седмично примати грађане да би саслушали њихове свакодневне проблеме.

Матовић је истакао да је ова странка подржала кандидата СНСД-а Милана Вукадиновића за начелника општине.

„Радићемо на побољшању инфраструктуре и стандарда грађана, да Фоча, поред тога што је академски и образовни центар постане и административни центар“, навео је Матовић.

На листи сранке Уједињена Српска за одборнике у СО Фоча је 19 кандидата.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...