Насловна Спорт Сутра Ноћне трке- једна од најмасовнијих и најомиљенијих фочанских манифестација

Сутра Ноћне трке- једна од најмасовнијих и најомиљенијих фочанских манифестација

18.6 C
Foča

Атлетски клуб „Сутјеска“, уз покровитељство општине Фоча, организоваће сутра Ноћне трке, које се на фочанске улице враћају након прошлогодишње ковид паузе.

Укупно ће се одржати 24 трке, а прва у којој ће учествовати малишани из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“, почеће у 20,00 часова.

Услиједиће трке основаца и средњошколаца, дуге од 50 до 500 метара, и на крају главна сениорска трка на 3.000 метара.

Сениори ће трчати круг од Центра за културу и информисање кроз Доње Поље, затим преко два дринска моста, поред зграде општине, Улицом 9. маја до Његошеве улице гдје је и старт.

Предсједник Атлетског клуба „Сутјеска“ Жарко Тодовић каже да су ове године увели двије новине- трку малишана на тротинетима и бициклистичку трку.

„Промотивна трка тротинетима ићи ће, након трка основаца, такође Његошевом улицом у дужини од 200 метара.  Прије сениорске трке организоваћемо и једну трку бициклиста на три километра“, навео је Тодовић.

Он је додао да је ово спортска манифестација која на улице измами велики број гледалаца и која Фочу промовише у лијепом свјетлу, те да у Атлетском клубу имају најмеру да од наредне године покушају да је уврсте у званични календар Атлетског савеза Републике Српске.

„То би, заиста, било фантастично. Сениорска трка ишла би онда на пет километара и то је једна од наших идеја и жеља“, рекао је Тодовић.

Ноћне трке, након десетак година паузе, обновљене су 2017. године, а из њих је годину касније изникао Атлетски клуб „Сутјеска“.

Ова манифестација мотивише дјецу да тренирају и доприноси популаризацији атлетике и бољем раду клуба и обрнуто- клуб афирмише атлетику као „краљицу спортова“, ради на омасовљавању овог спорта што из године у годину доприноси и квалитетнијим тркама.

„Велико је интересовање дјеце за атлетику, а наш проблем је недостатак инфраструктуре, односно квалитетне атлетске стазе. Надамо се да ће се и то у будућности поправити, јер данас су актуелне тартан стазе које су изузетно скупе и ми тренутно немамо могућности да то направимо“, навео је Тодовић.

Организатори очекују да ће на овогодишњим Ноћним тркама у свим категоријама учествовати око 350 тркача, а пријаве се примају до пред сам почетак.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...