Насловна Друштво Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

28 C
Foča

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

Богојављенска свечаност почеће Светом литургијом у 9.00 часова,  у Храму Светог Саве, након чега ће у 10.30 часова кренути литија од Храма до пливалишта.

Пливање за Часни крст које оранизује фочанска Црквена општина и локална управа почеће у 11.00 часова.

За Часни крст пливаће се другу годину узастопно у Миљевини, на ријеци Бистрици, у организацији Црквене општине Миљевина.

Света литургија са освећењем богојављенске водице у Храму Светог пророка Илије почеће у 9.00 часова.

Полазак литије од центра насеља до пливалишта у Оцркављу је у 12.00 часова, након чега ће услиједити пливање за Часни крст.

Богојављенско пливање за Часни крст је православни обичај купања у ријеци на дан када Црква слави успомену на крштење Исуса Христа у ријеци Јордан, када се Бог открио као Отац, Син и Свети Дух, чиме је објављена тајна Свете Тројице.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...