Насловна Друштво Сутра почиње манифестација „Устикољанско љето“

Сутра почиње манифестација „Устикољанско љето“

8.3 C
Foča

Фото: Општина Устиколина

            Дани културе, спорта и туризма, под називом „Устикољанско љето“ почиње сутра и трајаће до недјеље, 31. јула. Богат програм са великим бројем концерата народне и забавне музике окупиће велики број посјетилаца из Горњег Подриња.

            Организатор је Општина Устиколина, која је након три године паузе обновила фестивал, чиме жели промовисати љепоте Дрине и богат пољопривредни потенцијал.

            Начелник ове Општине, Мујо Софраџија каже да се до сада ова манифестација организовала 25 пута.

            „Желимо да повратимо сјај манифестације и направимо за народ лијеп угођај и опуштајућу атмосферу. Највећи дио програма предвиђен је за концерте и ове године заиста имамо важна естрадна имена. Сутра је концерт Семира Церића Кокета, у четвртак једна од највећих регионалних звијезда, Неда Украден, ту су још и Абид Сакалаш, Зијад Сиповић, Ферид Авдић, Кемал Маловчић и Дамир Шабић“.

За малу Устиколину ово је велики догађај, па је неопходно издвојити значајна финансијска средства. Битну улогу одиграо је бизнисмен и угоститељ, који је поријеклом из Устиколине, Сејо Брајловић који је помогао манифестацију финансирајући 50 одсто трошкова.

            „Позивамо и Фочаке да дођу, да уживамо у музици, да се дружимо и проведемо“, каже Софраџија, вјерујући у успјех фестивала и добру забаву.

            Поред музичког програма и концерата који ће свако вече почињати у 21 час, организовани су Дринска регата, такмичење у риболову и турнир у малом фудбалу.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...