Насловна Култура Сутра премијера другог дијела комедије Мамин син

Сутра премијера другог дијела комедије Мамин син

12.3 C
Foča

На сцени Градског позоришта Фоча сутра ће глумци фочанске Студентске позоришне трупе премијерно одиграти комедију „Мамин син II“, рађену по тексту и у режији Мирјане Радовић.

У другом дијелу комада посвећеног породици Рикало, говори се о конфузном животу унутар заједнице, „зачињеним“ генерацијским јазом, неспоразумима, комичним сценама и неимаштином.

Обренијина потреба да свима нареди, Милутинова помиреност са животом, Јовичина тежња да свима угоди, Анђелијино незадовољство животом, или Жилетова амбиција да направи нешто од живота, главне су особине ликова којима се бави ова комедија.

Комад се бави и деструктивним вриједностима система који ниподаштава образовање, вјештине, способности, те колико је тежак пут младог човјека, спутаног минималним примањима, и да ли је одлазак у Њемачку најбоље рјешење, наводи се у најави.

Први дио комада о породици Рикало премијерно је изведен 2018. године, а игран је и пред требињском публиком.

Улоге тумаче: Дејан Радовић (Јовица), Мирјана Радовић (Анђелија), Игор Крњић (Милутин), Наталија Каностревац (Обренија), Никола Стјепановић (Боро Мистрија), Милош Милићевић (Житомир), Теодора Лопатић (Мила) и Горан Стојановић (Поштар).

Представа почиње у 19.00 часова, а карте по цијени 2 КМ могу се купити у билетарници позоришта на дан извођења представе, од 15.00 до 19.00 часова.

Број мјеста је ограничен, уз обавезно поштовање епидемиолошких мјера.

22.6

Посљедњи текстови

Обиљежена 78. годишњица Битке на Сутјесци: Срби су слободарски народ који његује антифашизам

У Долини хероја на Тјентишту обиљежено је 78 година од Битке на Сутјесци у којој је Народно-ослободилачка војска у Другом свјетском рату...

Дио Ливада сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.

Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

Уређење спортско-рекреативних терена и купалишта, еколошке акције, промотивне туристичке манифестације, само су неки од пројеката које ће у наредном периоду реализовати пет...

Стони тенис: Јована Зечевић у кадетској репрезентацији БиХ

Стонотенисерка фочанске „Перућице“ Јована Зечевић на контролном турниру у Бањалуци освојила је друго мјесто, чиме се пласирала у „Б“ програм кадетске препрезентације...

Дио насеља Ливаде сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.